Hlavní obsah

Herečka Marie Doležalová pořádá další charitativní koncert

Novinky, Petr Mráček

V pořadí již šestý benefiční koncert pod názvem Šansoniéra pro Kuře pořádá Marie Doležalová. Charitativní akce, kterou herečka vymyslela v rámci své dlouhodobé podpory projektu Pomozte dětem, proběhne 7. listopadu v Kině Dlabačov.

Foto: Petr Mráček

Přípravy na charitativní koncert jsou v plném proudu

Článek

Tentokrát se večer ponese na téma emoce a diváci se tak mohou těšit na písně plné příběhů a šansony plné citů. Na podiu se vystřídá například Eliška Balzerová, Iva Pazderková, Tamara Klusová, Luděk Sobota, Lukáš Pavlásek, Petr Forman, Marek Zelinka a mnoho dalších.

„Šansoniéra je velmi jednoduchý formát. Přemluvím známé osobnosti, aby zazpívaly pro Kuře a pomohly tak dobré věci. Hosty, kteří zpívají rádi a dobře, přesvědčím, aby vystoupili v úplně novém světle, jak je lidé neznají. No a ty ostatní, jež jsou ze zpěvu nervózní a často se jím neprezentují, jako například herci, tak ty donutím také. Tím pádem vzniká večer, kdy je každý přinucený vystoupit ze své komfortní zóny, což diváci vždycky hrozně ocení,” vysvětluje s úsměvem Doležalová, jak projekt vzniká.

Letošním tématem, jak už bylo řečeno, jsou emoce. V minulosti se návštěvníci mohli setkat s motivy milostných duetů, neznámých písní nebo ptácích v textech. Tento rok se osobnosti budou muset poprat s písněmi, které je potřeba naplno zazpívat, ale také zahrát.

„Interprety jsem si vybírala podle jednoduchého klíče. Jsou to lidé, jejichž hlas mi způsobuje husí kůži. Zpěváci a herci, kteří dokážou dát do písně nádherné emoce. Nejsou to jen slavní lidé, ale i tací, jež mají neskutečný talent, a já chci, aby je na Šansoniéře diváci objevili,“ uvedla herečka. Písně, které ten večer zazní, hostům vybírá sama s pomocí doprovodné klavíristky Míši Steinsdörferové.

Oslava pomáhání i sranda

Z předešlých čtyř koncertů přibylo na konto sbírky Pomozte dětem z každého kolem čtvrt milionu korun. „Je to pokaždé opravdu neuvěřitelná oslava pomáhání a zároveň strašná sranda. Žádný večer nikdy nebude stejný, vznikají tam neopakovatelné věci,“ uzavírá Doležalová, která bude celou akci také moderovat.

Mezi dalšími vystupujícími se objeví Pavla Tomicová, Michaela Tomešová, Martina Šťastná, Nina Horáková, Jan Cina, Saša Rašilov, Adam Mišík, Patrik Děrgel, Marek Doubrava, Petr Uhlík, Prague cello quartet a další.

Šansoniéra pro Kuře se uskuteční 7. listopadu od 20 hodin v Kině Dlabačov. Cena benefiční vstupenky je 1000 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám