Hlavní obsah

Házená ženy: DHC Sokol Poruba uhrál remízu s DHK Baníkem Most

Novinky, Josef Zajíc

V sobotu v 18 hodin byla sportovní hala SAREZA v Ostravě-Přívoze na Hrušovské ulici svědkem náročného střetu dvou velmi dobrých týmů v házené žen. V boji o medaili v mezinárodní interlize je každý bod dobrý. Remíza 27:27 spíše vyhovuje Baníku.

Foto: Josef Zajíc

Interliga v házené žen . DHC Sokol Poruba : DHK Baník Most 27:27. 30. ledna 2016

Článek

Již před sobotním utkáním avizoval trenér ostravských sokolek Jan Beňadík, že pokud chce tým bojovat v interlize o medaile, musí sobotní utkání vyhrát. To se nepodařilo.

Utkání začalo v 18 hodin pro oba týmy dobře. Hráčky Baníku Most se ujaly vedení teprve ve čtvrté minutě utkání a sokolky okamžitě vyrovnaly.

Během dalších šesti minut se Mostu podařilo vstřelit pět branek a ve 13. minutě vedly 6:2. V té době se nedařila ostravským hráčkám střelba. Nejméně šest jasných střel šlo mimo branku a zhruba dvě pochytala vynikající brankářka Mostu Dominika Müllnerová. Po prvním time-autu, který si dal trenér Ostravy, se opět síly vyrovnaly, ale byly to ostravské hráčky, které musely skóre dotahovat. Za stavu 11:11 se týmy po první polovině rozešly do šaten.

I ve druhé polovině, kterou sledovalo 212 diváků, tahal za delší konec stále Baník Most. V brance DHC Sokol Ostrava nastoupila za Markéru Dolákovou na pět minut Lenka Roháčková. Hráčky obou týmů se snažily soupeře přelstít.

Teprve v 54. minutě utkání si hráčky Baníku Most udělaly náskok dvou branek a vedly 24:22. To byl stav, který byl pro Ostravu krajně nepříznivý. V 58. minutě byl stav 27:25 pro Most. Téměř 40 sekund před šedesátou minutou utkání stáhly sokolky na rozdíl jedné branky.

Těsně před koncem utkání se dopustily v obraně hráčky Baníku chyby a rozhodčí Lukáš Frieser a Radoslav Kavulič nařídili penaltu. Sokolky tak sedm sekund před koncem utkání stav srovnaly na 27:27. Branku dala Šárka Marčíková. Oba týmy se ještě střetnou ve finále Českého poháru.

V brance hostí DHK Baníku Most dominovala brankářka Dominika Müllnerová. Nejvíce, šest branek, dala Petra Růžičková. Pětkrát se strefila Markéta Jeřábková a Hana Martínková. Tým vedl trenér Peter Dávid.

V domácím týmu DHC Sokol Poruba sedm branek dala Šárka Marčíková. Pětkrát skórovala Alžběta Rechtorisová. Branku hájily Markéta Doláková i Lenka Roháčková. Tým vedl trenér Jan Beňadik.

K dalšímu utkání pojedou hráčky DHC Sokola Poruba v sobotu 6. února do Veselí nad Moravou. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám