Hlavní obsah

Havířov má pumptrackové hřiště

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 1. června bylo v Havířově-Podlesí při příležitosti oslav Mezinárodního dne dětí slavnostně otevřeno pumptrackové hřiště, které je prvním větším projektem realizovaným v rámci loňského ročníku participativního rozpočtu.

Foto: Zdroj MMHavířova,Foto: Petr Sznapka

Otevření dalšího sportoviště v havířově. Konalo se 1. června 2020. Druhý zleva primátor města Havířova Josef Bělica.

Článek

Dvě pumptrackové dráhy jsou umístěny na volné ploše pod ulicí Kubelíkova v Havířově-Podlesí.

Pumptracky jsou cyklistická sportoviště pro všechny věkové kategorie. V Havířově byly nainstalovány dvě modulární dráhy, které jsou určeny pro jízdu na kolech, bruslích, skateboardech nebo koloběžkách. Menší sestava slouží k výuce pohybů jezdců po pumptracku a osvojování dovednosti jezců. Ta větší rozvíjí získané pohybové dovednosti a slouží k poměřování vzájemné výkonnosti.

„Jsem rád, že se nám podařilo pumptrackové hřiště realizovat. Je to první větší projekt, který vzešel z loňských vítězných návrhů participativního rozpočtu. Doufám, že hřiště se stane dalším oblíbeným sportovištěm ve městě, a že zejména mladí uvítají další možnost sportovního vyžití,” uvedl při slavnostním stříhání pásky primátor Havířova Josef Bělica.

Hřiště je veřejnosti volně přístupné. Při používání dráhy je nutné se řídit provozním řádem hřiště. Jezdci by na dráze měli jezdit pouze s helmou, případně použít i další ochranné pomůcky. Pumptrackové hřiště, které stálo 913 tisíc korun, je ve správě odboru komunálních služeb havířovského magistrátu.

V rámci hlasovacího Participativního rozpočtu města Havířova pro rok 2019 zvítězily tyto projekty:

Pohybem ke zdraví - Bludovice

Zpevnění příjezdové komunikace - Šumbark

Havířov stále v květech - květinové louky - Havířov-Město

Pomptrackové hřiště  - Havířov-Podlesí

„Od 1. června je na stránkách havířovského magistrátu havirov-city.cz spuštěno hlasování o návrzích podaných v rámci participativního rozpočtu pro rok 2020. Letos mohou lidé vybírat ze 12 projektů. Vítězné návrhy, jeden v každé z osmi městských částí bude Havířov realizovat v následujícím roce,” dodala Michaela Adamcová, tisková mluvčí Magistrátu města Havířova.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám