Hlavní obsah

Habartovskou umělou trávu v sobotu ovládl nohejbal

Novinky, Aleš Plevka

V pořadí již devátý ročník oblíbeného prázdninového turnaje nohejbalových trojic, který pořádá futsalový klub ASK rád, hostil během druhé červencové soboty sportovní areál u habartovské základní školy.

Foto: Aleš Plevka

Honza Rod zahajuje 9. ročník nohejbalového turnaje trojic

Článek

Do turnaje se přihlásilo osm vesměs každoročně se účastnících týmů, a tak nebylo nutné v úvodu sportovního klání, které je nazýváno Turnajem o pohár starosty města, sáhodlouze vysvětlovat pravidla a vůbec celý systém hry.

Od půl deváté se do areálu začali trousit první sportovci, aby sepsali soupisky svých mančaftů. Zde na ně již čekalo v pátek zbudované zázemí. To sestávalo z několika zahradních altánů, které účastníky chránily před slunečními paprsky a případně i před deštěm, jenž se až na jednu kratší výjimku Habartovu v sobotu vyhnul, dále pak bylo k dispozici posezení, stánek s občerstvením, sociální zařízení a také reprodukovaná hudba, o jejíž produkci se znovu postaral Renda Rod.

Největší míra příprav a starostí však znovu spočinula na bedrech Honzy Roda, který vše domlouvá a koordinuje a který také v pověření starosty, jenž čerpal dovolenou, celý turnaj krátce po deváté hodině zahájil.

O vítězi celého klání rozhodlo několik desítek zápasů, neboť tento turnaj se hraje systémem "každý s každým" a to na dva vítězné sety do deseti bodů. Výhodou je to, že prostor nabízí dvě v případě většího počtu týmů i tři hřiště, což se v konečném důsledku projeví tím, že se daná porce zápasů poměrně rychle ztenčuje. I přesto se nad sítí bojovalo asi šest hodin, během nichž se v pečlivě připravené tabulce jedno za druhým zaplňovala políčka výsledky jednotlivých utkání.

Umělá tráva není pro nohejbal povrchem ideálním, odskok míče je nevyzpytatelný, ale podmínky jsou stejné pro všechny. Na druhou stranu je možné u sítě zahlédnout leckdy akrobatické kousky, které by se třeba na antuce dozajista neobešly bez odřenin či jiných negativních dopadů na tělesnou schránku.

Vyhrát chce samozřejmě každý, ale některé týmy se účastní více pro radost z pohybu, a tak kupříkladu věnují i více času regeneraci a pravidelnému občerstvování. Přesto nasazení na saku bylo u všech příkladné a soupeř nikdy nedostal nic zadarmo. Hlavní však bylo to, že se nikdo nezranil a nikdo neztratil dobrou náladu, která celé sobotní sportovní setkání provázela.

Po šesti hodinách byl odehrán poslední mač a Honza Rod mohl spočítat výsledky a vyhlásit vítěze. Těmi se již poněkolikáté bez ztráty bodu stali místní "Kotelníci", pro něž je volejbal sportem číslo jedna a na jejich herním projevu to je znát. Druhé místo vybojovali s patnácti body a jen díky lepšímu skóre přespolní "Sedláci" z Nového Sedla. Třetí místo bral také s patnácti body pořadatelský tým ASK Rád.

Všechny týmy si na památku odnesly příslušný pohár a návdavkem i něco ostřejšího tekutého na zlepšení nálady. Organizátoři touto cestou děkují za podporu městu Habartov a skupině ČEZ. Oba subjekty podpořily turnaj finanční částkou, která byla použita na nákup cen pro zúčastněné. Poděkování si v samotném závěru však zaslouží i rádští futsalisté, kteří celý turnaj připravili a organizačně zajistili.

Reklama

Výběr článků

Načítám