Hlavní obsah

Finalistky České Miss se učily francouzsky

Novinky, Kamila Biddle

Před odletem na slunný Mauricius se finalistky České Miss zúčastnily lekce francouzštiny. Jejím cílem bylo poskytnout „jazykovou první pomoc“, aby slečny mohly na Mauriciu oslnit nejen svou krásou, ale i brilantním francouzským pozdravem.

Foto: Herminapress/Česká Miss

První jazyková pomoc pro finalistky České Miss.

Článek

„Finalistky byly velmi šikovné a některé mají na francouzštinu zjevný talent,“ zhodnotil výuku Ondřej Douša, manažer jazykové školy Channel Crossings.

Děvčata se naučila základní konverzační fráze, vyzkoušela si přízvuk a interaktivní komunikaci mezi sebou i lektorem Jamesem Chevronem. Každá ještě jako dárek dostala slovníček s francouzskými frázemi, který pro ně škola připravila přímo na míru pobytu na Mauriciu.

Simoně Dvořákové se výuka moc líbila: "Navštívila jsem již několik jazykových škol, ale nikdy jsem se nesetkala s takovým způsobem výuky, možná právě proto mě tak oslovila. Velké plus bylo, že pan učitel byl rodilý mluvčí a neuměl ani slovo česky. To nás donutilo dávat pozor a soustředit se."

I Simonu Šimkovou hravý přístup lektora oslovil: "Po výukové hodině v jazykové škole Channel Crossings jsem byla plná energie, kterou mě nabil neuvěřitelně pozitivní pan učitel. Rozproudil mi francouzštinu v krvi, i když jsem se ji nikdy neučila."

„Po pár naučených slovíčkách jsme si šly s holkami podávat ruce a začaly jsme se zdravit a představovat,” zhodnotila Gabriela Franková a Veronika Kašáková ji doplnila: „Hodina byla velmi zábavná. Hodně jsme se nasmáli a zároveň si odnášeli spoustu nových znalostí, které jsem pak využila na Mauriciu.”

„Bylo to velice příjemné a spontánní, až jsem si říkala, zda jsem vůbec na výuce. Nové znalosti jsem se snažila využít hlavně v komunikaci s místními lidmi a personálem hotelu,” pochvalovala si Tereza Skoumalová.

I Kristýně Svobodové se hodina líbila a na otázku, jestli nové zkušenosti využila, odpověděla: „Jak jinak bych se na Mauriciu zeptala, jak se jim daří a kde si mohu zakoupit výborné mauricijské čaje.”

Kromě tohoto jazykového minikurzu pro uchazečky o korunku krásy věnuje jazyková agentura Channel Crossings vítězce jazykový pobyt v zahraničí. O kterou z dívek půjde a kam se rozhodne jet, se dozvíme nejdříve 29. března, kdy bude v přímém televizním přenosu zvolena Česká Miss 2014.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám