Hlavní obsah

Duše a píseň Marcely Březinové a Renaty Drössler

Novinky, Petr Mráček
Aktualizováno

Popeleční středa 5. března byla ve znamení výjimečného spojení dvou skvělých hlasů Marcely Březinové a Renaty Drössler.

Foto: Petr Mráček

Duše a píseň Marcely Březinové a Renaty Drössler

Článek

Pražská hudební kavárna Dadap vzala na svá bedra nelehký úkol. Ke své gastronomické nabídce dává svým hostům i kulturní nabídky v podobě velice zajímavých a originálních projektů.

Jedním takovým zajímavým pořadem byla Duše a píseň dvou zpěvaček originálních a nezaměnitelných hlasů Marcely Březinové a Renaty Drössler. Do svého pořadu si pozvaly "čarodějnici" Renatu Drozdovou, od které se diváci mohli dozvědět, jak čísla v datu narození vidí obě hlavní protagonistky.

Renata Drössler je šansoniérka disponující charakteristickým hlasem. Pozoruhodný je její scénický projev, ve kterém se nerozlučně snoubí slovo, hudba i pohyb a tvoří tak svým způsobem unikátní divadlo písně. Je proto nazývána „Černým motýlem českého šansonu“. Je původem polské národnosti a tak v pořadu zaznělo i několik skladeb v polštině. Renata svoje hudební působení rozšířila a budeme ji moci vídat v muzikálu Antoineta královna Francie, který se bude hrát v pražském divadle Hybernia.

Marcela Březinová se na české hudební scéně drží už přes třicet let. V roce 1981 začínala s kapelou OK band, kterou o šest let později opustila. Na sólové dráze spolupracovala se skupinami Leška Semelky nebo Slávka Jandy. V roce 1999 se do OK bandu vrátila, druhé loučení ale přišlo hned po čtyřech letech společných koncertů.

Obě zpěvačky nedávno slavily velký úspěch v divadle Semafor, kde vystoupily ve svém velkém celovečerním programu 19. ledna. Snad se brzy dočkáme reprízy a třeba i výjezdu mimo Prahu.

V hudební kavárně Dadap se konají akce pravidelně. Například 20. března tu se svým recitálem nazvaným Chanson mon amour vystoupí již zmíněná Renata Drössler.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám