Hlavní obsah

Druhý ročník Dne Husovic se vydařil

Novinky, Jiří Smutný

V sobotu 17. června se na náměstí Republiky v Brně-Husovicích konal 2. ročník Dne Husovic. V parku před kostelem Nejsvětějšího Srdce Páně se přes chladné a větrné počasí shromáždil početný dav diváků, který si nechtěl nechat ujít celodenní zajímavý program.

Foto: Jiří Smutný

Z odpoledního zahájení

Článek

Již v pátek 16. června byla postavena před kostelem máj. V sobotu 17. června dopoledne byla sloužena mše svatá a po ní prošel ulicemi krojovaný průvod za doprovodu dechové hudby Galička.

Odpolední program zahájili krátkými proslovy nejvyšší představitelé husovické radnice a veřejného života. Stárci a stárky v krojích zatančili pečlivě nacvičenou československou besedu a po nich předvedli hasiči ukázku zásahu při zachraňování člověka z kostelní věže.

Následně vystoupily mažoretky, děti z mateřské a základní školy a dětský folklórní soubor Barvínek. Po celou dobu byly v parku před kostelem k dispozici stánky s občerstvením a dalšími produkty, skákací hrad Orla Husovice a konal se Dětský den se Sokolem Husovice.

Večer se v Kulturním středisku Omega uskutečnila taneční zábava. Podle sdělení pořadatelů to vypadá, že příští rok už nebude akce nazývaná Den Husovic, ale půjde o regulérní husovické hody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám