Hlavní obsah

Dětské trampské písně zněly Libochovicemi

Novinky, Jiří Růzha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již 21. ročník oblastního kola dětské trampské písně Brána 2012 se konal v sobotu 19. května na náměstí v Libochovicích.

Foto: Jiří Růzha

Libochovická Brána 2012

Článek

Celou akci pro příznivce pořádala Česká tábornická unie oblast Velké Lucko, T. O. Bílý zajíc Libochovice a Město Libochovice. Letošní ročník libochovické Brány byl slavnostně zahájen trampskou hymnou Vlajka. Na tři stovky diváků čekalo soutěžní klání v kategoriích jednotlivců a skupin. Mezery mezi jednotlivými hudebními výkony vyplňovaly taneční skupiny věnující se country stylům.

K vidění zde byly taneční skupina Bílý zajíc z Libochovic, Lucarino Dance z DNS Čížkovice, taneční skupina Country z družiny při ZŠ Třebívlice a taneční skupina Medovina z Chomutova. Po soutěži byl dán prostor hostům letošního kola. Na své si přišli příznivci skupiny Lást Kafe a závěr patřil skupině Karavana. O perfektní zvuk se postarali V. Mazák a L. Březnovský, kteří již neodmyslitelně patří k tomuto libochovickému oblastnímu kolu.

Za překrásného slunečného počasí vyslechli diváci velmi vyrovnané výkony a pestrý doprovodný program. Vítězem oblastního kola s doporučením postupu do celostátního kola se v jednotlivcích do 15 stala Iveta Steidenová z Oseka a do 18 let Adéla Radimcová a Karolína Plášilová, obě z Chomutova. V kategorii skupiny do 15 let obsadila první příčku skupina Exit z Prahy.

Celou Bránu uzavřel večerní country bál na základně Bílého zajíce. Kde k tanci a poslechu hrála skupina Karavana a do půlnoci se bavilo na šedesát příznivců dobré country.

Libochovická soutěž Brána 2012 je první v řadě country festiválků a festivalů, které se pořádají v regionu Litoměřicka. V nejbližších dnech od 31. května do 2. června se příznivci dobré country muziky přesunou na lovosickou Osmičku, kde bude probíhat 17. ročník Hašmar country Lovosice. Ve dnech 29. a 30. června proběhne v Podsedicích 2. ročník country hudebního a tanečního festivalu Podsedická facka, 3. a 4. srpna město Budyně nad Ohří pořádá Budyňského poutníka a vše 7. září uzavírá Country Show v DNS Čížkovice.

Více fotografií zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám