Hlavní obsah

David Deyl pokřtil svůj singl Ahora

Novinky, Petr Mráček

Zpěvák David Deyl na svůj křest, který se konal 22. srpna, na lodi Petra, která kotví na Rašínově nábřeží v Praze, musel doplavat.

Foto: Lukáš Krajčo

David Deyl a křest singlu Ahora

Článek

Davida neodradila ani chladná Vltava a doplaval k fanynkám v pravé poledne i v oblečení. Zpěvák si tak na vlastní kůži vyzkoušel teplotu Vltavy. Při křtu jeho nové písně Ahora totiž nemohl připlout přímo k lodi, kde ho čekalo na padesát fanynek, ponořil se proto do vody a doplaval k nim. Španělský letní hit v rageatton rytmu s názvem Ahora boduje v českých rádiích.

„Chtěl jsem napsat optimistickou píseň, která od prvních tónů v lidech vzbudí radost a pozitivní emoce. Věřím, že se to povedlo, dokonce nylon guitar nahrál pravý Španěl Paco de Tanger, což je na písničce znát,“ řekl David Deyl.

Ahoru pokřtila s Davidem Deylem zpěvačka Monika Absolonová. Společně s moderátorem Alexandrem Hemalou postříkali symbolickou desku proseccem a připili na letní hit.

Na Spotify má už dnes píseň Ahora přes milion přehrání a řadí se tak mezi nejposlouchanější letní písně na digitálních platformách. K Ahoře vzniklo také Lyric video, ve kterém vystupují reálné fanynky Davida Deyla z celé republiky. I tuto novinku uslyší fanoušci na velkém koncertu k deseti letům Davida Deyla na scéně, který se bude konat 9. listopadu v Kongresovém centru Praha.

David Deyl vydal čtyři autorská sólová alba. V těchto měsících pracuje na novém, kde se objeví také poprvé jeho vlastní písně ve stylu Latin pop. Zpěvák dostal také několik ocenění. Například cenu pro nejúspěšnějšího mladého autora OSA v roce 2010, nebo cenu Grand Prix Hvězdná brána na Mezinárodní hudební soutěži uměleckých fakult v Rusku. Získal také dvě stejné nominace na Objev roku v roce 2010 a to v Českém Slavíkovi a na cenu Anděl. V roce 2017 také dostal ocenění Šarmantní osobnost roku Českého rozhlasu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám