Hlavní obsah

Cyklista spáchal přestupek a navíc převážel pervitin

Novinky, Ondřej Kořínek

V pondělí 12. září policisté v Praze kontrolovali cyklistu jedoucího po chodníku. A čekalo na ně překvapení, protože se ukázalo, že cyklista převážel pervitin.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Cyklista jedoucí po chodníku se zřejmě nestačil divit, když ho zastavili členové pohotovostní motorizované jednotky, aby s ním vyřešili tento přestupek. Devětatřicetiletý cyklista s muži zákona spolupracoval, ale po celou dobu se chovat značně nervózně, koktal a potil se. To policisty přivedlo na myšlenku, že si ho důkladněji prověří.

Po chvilce muž sám přiznal, že je konzumentem drog a v batohu převáží nějaké drogy. Konkrétně se jednalo o pervitin.

„Při následné prohlídce příručního zavazadla policisté skutečně nalezli celkem šest takzvaných psaníček plných krystalické látky a dalších přibližně dvanáct gramů této látky v igelitovém sáčku. Celkově tedy policisté u kontrolovaného zajistili téměř dvacet gramů drogy,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Cyklista policistům také přiznal, že byl již několikrát stíhán policií pro drogové delikty a tak i tentokrát skončil na policejní služebně pro podezření z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Policisté také budou zjišťovat, jestli muž nebyl také dealerem drog.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám