Hlavní obsah

Bohatá tombola a tanec na stole, i to byl bál myslivců v Předoticích

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sále restaurace v Předoticích se v sobotu 28. ledna uskutečnil tradiční myslivecký ples s hudbou, tanci i divokými kanci.

Foto: Petr Hejna

losování tomboly

Článek

Myslivecké sdružení Křešice u Čížové uspořádalo tak jako každý rok pro své členy a jejich rodinné příslušníky i spřízněnou veřejnost setkání na mysliveckém bále, jehož součástí byla rovněž obvyklá a oblíbená tombola. Mezi návštěvníky plesu nechyběl ani místní starosta František Voldán. Pochopitelně, když se jednalo o akci přátel lesa a lovu, nechybělo něco jak pernaté zvěře - tedy kachen, bažantů i krocana, i zvěře černé, tedy divočáků.  

Kolem půlnoci došlo tedy na napjatě očekávané losování lístků do tomboly, předseda mysliveckého sdružení Petr Tomášek vyhlašoval tažená čísla a kromě jedné, pro neúčast majitele vyhrávajícího čísla propadlé ceny, se tak zakrátko výhry dostaly ke spokojeným majitelům.

Tradicí jihočeských zábav je při písničce Sokolíci zapět a zatančit na stole, což nechybělo ani této noci ze soboty na neděli, a zábava pozvolna řídnoucích účastníků dále pokračovala do takřka ranních hodin.

Galerie fotografií a videa: http://www.transfernet1.wz.cz/ples.htm   

Reklama

Výběr článků

Načítám