Hlavní obsah

U točny na pražském Smíchově srazil autobus ženu, riskovali i další chodci

Novinky, jap

Na příjezdové cestě na točnu autobusů u Smíchovského nádraží srazil v úterý odpoledne autobus chodkyni. Žena skončila s vážnějším zraněním v nemocnici.

Nehoda na Smíchovském nádražíVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

K nehodě došlo po 17. hodině v místě, kudy se k zastávkám MHD dostávají autobusy. Žena šla podle svědků po okraji silnice, kde ji ale srazil řidič kloubového autobusu.

„Na místě zasahovaly naše posádky, včetně lékaře a inspektora provozu. Zhruba šedesátiletá žena utrpěla středně těžká zranění nohy. Záchranáři ji po ošetření transportovali do motolské nemocnice. Žena je mimo ohrožení života,” řekl Novinkám mluvčí záchranářů Ondřej Franěk.

Autobus zůstal stát po nehodě na příjezdové cestě k točně, prakticky okamžitě se tak na tomto frekventovaném místě vytvořila kolona dalších autobusů i tramvají.

Problémové místo

V místě, kde k nehodě došlo, jsou problémy s neukázněnými chodci časté. Ti ve snaze ukrátit si cestu pobíhají velmi často po silnici a pletou se mezi projíždějícími autobusy. Kdo byl na vině tentokrát, bude muset zjistit policie.

„Policisté se nyní celým případem zabývají a zjišťují míru zavinění jednotlivých účastníků,” uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Policisté museli v průběhu zásahu u této nehody okřiknout několik desítek chodců, kteří i přes přítomnost policie chodili k zastávkám MHD po silnici.

Reklama

Výběr článků

Načítám