Hlavní obsah

Tlustý potkan se zasekl v kanálovém víku. Odstraňovali ho hasiči

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K neobvyklému zásahu byla v neděli krátce před druhou hodinou odpoledne přivolána jednotka dobrovolných hasičů do německého města Benheim. Vykrmený potkan se zasekl v jedné z děr kanálového víka.

Foto: Berufstierrettung Rhein Neckar, Reuters

Potkan, který uvízl v kanálovém víku.

Článek

Když hasiči dorazili na místo, čekal u kanálu zachránce zvířat ze společnosti Berufstierrettung Rhein Neckar Michael Sehr.

„Měl na sobě hodně zimního tuku, takže se v kanále zasekl kyčlemi,“ sdělil dle BBC Sehr místním médiím. Hasiči nadzvedli víko kanálu, aby Sehr mohl zvíře lépe z díry vykroutit. Celá operace trvala přes pět minut a na jejím konci se šťastný potkan mohl vrátit zpět do kanálu.

„I zvířata, která jsou mnohými nenáviděna, si zaslouží respekt,“ uvedl Sehr, který se živí záchranou zvířat všeho druhu.

Na svém facebookovém profilu dodal, že nálezce potkana nemusel za výjezd platit. Sehr dostal i odměnu v podobě obrázku potkana obklopeného srdíčky od holčičky, která jako první vystresovaného hlodavce objevila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám