Hlavní obsah

Senior na Bruntálsku spadl do deset metrů hluboké studny

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do hluboké studny s třemi metry studené vody spadl v pátek odpoledne starší muž ve Valšově na Bruntálsku. Při pádu se zranil na hlavě.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Ze studny seniorovi pomáhali hasiči.

Článek

„Muž spadl do zhruba deset metrů hluboké kamenné studny s horní betonovou skruží. Údajně studnu opravoval,“ sdělil mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela s tím, že důchodce se při pádu zranil na hlavě. „Ale statečně se držel nad hladinou, hýbat mohl všemi končetinami,“ doplnil.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Ze studny seniorovi pomáhali hasiči.

Hasiči vytáhli muže ven pomocí speciálního lezeckého vybavení. „Do studny byl spuštěn člen specializovaného lezeckého družstva, který seniorovi nasadil krční límec a přes sterilní krytí hlavy mu na ni opatrně nasadil ochrannou přilbu. Zajistil ho do záchranného trojúhelníku a hasiči jej pomocí kladky na trojnožce opatrně vytáhli na laně ven,“ popsal mluvčí záchrannou misi a dodal, že zraněný senior byl transportován vrtulníkem do nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám