Hlavní obsah

Osmačtyřicet bodných ran, incest a kolotoče. Detaily vraždy seniorky překvapily i pražskou mordpartu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl to jeden z nejbrutálnějších případů, který jsem za svoji éru u policie viděl, říká k vraždě z roku 1998 někdejší kriminalista z prvního oddělení Jan Štoček. Ten v pátém dílu podcastové série Zloději životů vzpomíná na detaily případu, kdy pachatel zasadil bezbranné seniorce 48 bodných ran. To však není jedinou hrůzou, která se onoho večera ve Vlkově ulici odehrála.

Foto: Novinky

Zloději životů – díl pátý: Když jenom zabít nestačí

Článek

Už když jde Štoček se svým kolegou po schodech starého činžáku, upoutá kriminalisty silný mrtvolný zápach. „Hned mi blesklo hlavou, že pokud jde o vraždu, tak pachatel bude mít před námi náskok,“ říká Štoček. Že se skutečně jedná o vraždu, je jasné na první pohled. V jednom z pokojů leží v tratolišti krve ubodaná seniorka. Krev je rozšlapána po celém bytě, což nebývá běžné.

Na vraždě je zvláštní i další věc. „Ta paní byla nahá a v přirození měla zastrčený banán. Na těle byla vidět i zaschlá šlehačka ve spreji. Nádoba od ní ležela hned vedle těla společně s lahví od malinového sirupu,“ vzpomíná Štoček na znetvoření těla zavražděné, která podle všeho v bytě ležela delší dobu: „Kdysi jsem říkal, že pohled na tu paní byl horší než na otevřený sud z Orlíku.“

Během vyšetřování pomáhá Štočkovi i jeho kamarád a mimo jiné soudní znalec v oboru psychiatrie a sexuologie doktor Zemek. I ten při pohledu na fotografie zavražděné pozvedne obočí. Zdá se, že po ulici běhá nebezpečný deviant. Kriminalisté musí jednat velmi rychle.

Jednotlivé díly z první série najdete zde:

Kdo je schopen ubodat a znetvořit tělo takovým způsobem? Mohou se kriminalisté spolehnout na výpovědi ostatních obyvatel omšelého činžáku? Případ, který se vymyká motivem i chováním vraha a jeho okolí po činu, se policii daří objasnit i díky riskantnímu postupu během výslechu podezřelého.

Detaily z vyšetřování, výslechů a rozhodnutí soudů se dozvíte v páté epizodě podcastu Zloději životů. Celý příběh si poslechněte v audio přehrávači v úvodu článku. Předchozí díly najdete zde.

Způsob odhalení pachatelů a průběh vyšetřování je autentický a vychází ze vzpomínek Jana Štočka. Některá jména v příběhu byla redakcí změněna. Obsah podcastové série Zloději životů není vhodný pro děti a mladistvé.

Podcast vyrobil tým serveru Novinky.cz - Jakub Štěpánek, David Ryneš, Tomáš Skoupý a Richard Wágner.

Krimi podcast podle skutečných událostí. Čeští kriminalisté vzpomínají na případy, které jim i po letech zůstávají v paměti.

Nová série případů z okolí Olomouce vychází od 19. prosince 2023 na serveru Novinky.cz a v podcastových aplikacích.

Všechny díly najdete zde.

Sledujte podcast také na Instagramu a dozvíte se podrobnosti o další chystaných dílech.

Reklama

Výběr článků

Načítám