Hlavní obsah

Osobní vlak jel u Velkého Meziříčí několik kilometrů bez strojvedoucího

– Žďár nad Sázavou • Aktualizováno

Vlak bez strojvůdce s 11 cestujícími ujel v úterý u Velkého Meziříčí na Žďársku asi šest kilometrů. Nikomu se nic nestalo. Incident vyšetřuje policie i Drážní inspekce.

Foto: Drážní inspekce

Vlak, které jel bez strojvedoucího.

Článek

Událost se odehrála v úterý ráno na trati mezi Martinicemi a Velkým Meziříčím.

„Zabýváme se nezajištěnou jízdou osobního vlaku, ve kterém bylo jedenáct cestujících. Strojvedoucí byl mimo vlak. Událost se obešla bez zranění i bez škod. Veškeré příčiny jsou předmětem vyšetřování, budou vyslechnuti svědci i provedena prohlídka vlaku,“ řekl Novinkám mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Místní web NovinyVM cituje svědka, který událost popsal na Facebooku. Podle něj se strojvedoucí údajně snažil zjistit poruchu na vlaku, když se souprava rozjela. Cestující se pak snažili zastavit vlak zatáhnutím brzdy, ta však údajně nefungovala. Vlak zastavil až ve Velkém Meziříčí.

Podle Drápala se budou vyšetřovatelé zabývat i svědectvím lidí z vlaku a případnou nefunkčností brzdy.

Na lince jezdí České dráhy. „Podle prvotních informací z šetření se lze již nyní domnívat, že k mimořádnosti došlo v důsledku individuálního selhání lidského faktoru. Strojvedoucí vlaku byl stejně jako při všech jiných podobných mimořádných událostech postaven mimo výkon služby strojvedoucího a přeřazen na jinou práci v depu,” řekl ČTK mluvčí státního dopravce Petr Šťáhlavský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám