Hlavní obsah

Návštěvníci jsou kvůli bouři již čtvrtý den uvězněni v hospodě. Nálada je stále dobrá

Návštěvníci odlehlé hospody Tan Hill Inn v národním parku v britském Yorkshiru jsou kvůli přívalu sněhu, který přinesla bouře Arwen, již čtvrtý den uvězněni v podniku a nemohou se dostat pryč. V hospodě je 61 lidí včetně personálu a členů kapely, která měla v pátek koncert. Rozhodně však nejde o nejhorší místo, kde by člověk mohl uvíznout. Nálada je dle provozní dobrá a piva je stále dost.

Foto: Profimedia.cz

Hosté nocují v odlehlé hospůdce, kde zůstali uvězněni kvůli sněhu.

Článek

Hospůdka pocházející ze 17. století se nachází zhruba dvacet kilometrů od nejbližší silnice a cesty, které k ní vedly, v noci z pátku na sobotu zcela zapadly sněhem. Cestu zatarasily rovněž popadané sloupy elektrického vedení.

V pátek se v hospodě sešli lidé, kteří si jen zaskočili na pivo, i návštěvníci, kteří přišli na koncert cover kapely Noasis, jež hraje hity slavných Oasis. Už večer ale začalo mohutně sněžit, a tak ještě v pátek raději nikdo neodjel. Během noci napadl další zhruba metr sněhu a dostat se pryč už nebylo možné.

Foto: Profimedia.cz

Běžné sněhové podmínky nejsou v hospodě Tan Hill Inn rozhodně tak divoké.

Foto: Profimedia.cz

Všechny cesty z hospody jsou nyní beznadějně zapadány sněhem a dostat se pryč je momentálně nemožné.

Jak uvedl deník Independent, vlastník restaurace Mike Kenny doporučil hostům, aby nikam neodjížděli, protože je to příliš nebezpečné. „Policie nám radila, abychom tu zůstali. Náš vlastní sněžný pluh je naprosto zapadaný sněhem,“ uvedl Kenny pro list Manchester Evening News.

Bouře Arwen
První zimní bouře nad Britskými ostrovy zasáhla minulý týden sever Anglie a část Skotska. Bez proudu se ocitlo přes 6000 lidí, stovky lidí zatím stále nemají k elektrické energii přístup. Bouře si vyžádala i tři oběti, které zasáhly padající stromy.

Hosté zatím v hospodě strávili tři noci, nálada je mezi lidmi podle personálu restaurace stále dobrá. Není se čemu divit, personál se stará o zábavu pomocí deskových her či klasického hospodského kvízu. „Atmosféra je velmi dobrá,“ uvedl pro BBC jeden z hostů Martin Overton s tím, že k „dispozici je moře piva“.

Lyžaři se potkali se zpomalenou lavinou, jen se jí smáli

Koktejl

Vše zatím nasvědčuje tomu, že návštěvníci stráví minimálně další noc v hospodě. Pondělní večer by jim mělo zkrátit karaoke.

Reklama

Výběr článků

Načítám