Hlavní obsah

V SevenFriday si k výročí nadělili nové modely

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Značka SevenFriday slaví své druhé výročí založení dvěma novými časoměřiči. Modely M1 a M2 stylově zapadají do zajeté koncepce výrobce, oproti dosavadní řadě „P“ ale nabízí odlišné zobrazení času.

Vizualizace hodinek SevenFriday M2Video: SevenFriday

 
Článek

Curyšská firma si i přes svou prozatím jepičí existenci dokázala získat velké množství fanoušků. Vděčí za to především neobvyklému způsobu zobrazení času, velkému pouzdru, které poutá hodně pozornosti, a kvalitnímu zpracování.

To by samo o sobě úspěch nezaručilo, zakladatel SevenFriday Daniel Niederer ale své hodinky uvedl na trh s jednou podstatnou výhodou – jejich cenou. Modely z řady „P“, které doposud tvořily celé portfolio firmy, se totiž v závislosti na modelu prodávají za 900 až 1300 švýcarských franků (20 až 29 tisíc Kč), což je za takto netradiční hodinky na dnešním trhu víceméně bezkonkurenční nabídka.

Foto: SevenFriday

U modelu M1 se v SevenFriday inspirovali turbínami

Dosavadní kolekci firmy, která se skládala v podstatě z jednoho modelu v různých barevných a materiálových variantách, teď nově doplňují modely M1 a M2. U toho prvního se v SevenFriday inspirovali turbínami, u druhého pak starými měřícími zařízeními.

Rozdíl oproti dosavadním modelům je v zobrazení času, jenž tentokrát ukazují tři disky – hodinový, minutový a sekundový. U řady „P“ nemusí být na první pohled jasné, kolik je zrovna hodin a naučit se odečítat čas chvíli trvá, u M1 a M2 je to už podstatně jednodušší.

Oba modely mají stejné pouzdro jako hodinky z řady „P“. Jeho rozměry činí 47 x 47,6 milimetru, tloušťka je 13 milimetrů. O malé hodinky se tak rozhodně nejedná. Nové je kromě ciferníku ještě dýnko, takže i když hodinky vypadají podobně jako starší bratři, většina dílů je nových.

Foto: SevenFriday

Verze M2 má černou povrchovou vrstvu a kontrastní zlaté prvky

SevenFriday sice sídlí v Curychu, ale tradiční „swiss made“ na hodinkách nenajdete. Uvnitř jejich hodinek totiž bije upravený japonský strojek Miyota 8215 s rezervou chodu 45 hodin. Zároveň není tajemstvím, že většina použitých součástí pochází od dodavatelů z celého světa a hodinky samotné jsou zkompletovány mimo Švýcarsko.

I to je ale daň za příznivou cenu, která by se měla u M1 pohybovat kolem 1200 švýcarských franků. Zájemci o model M2 si budou muset stovku připlatit. Do prodeje se obě novinky dostanou v červnu.

Reklama

Související témata:

Související články

Urwerk má nového futuristického obrněnce

Ženevská značka Urwerk představila nové hodinky s názvem UR-105M, které nevybočují z tradice předchozích modelů, a nabízejí tak netradiční design. Při návrhu...

Výběr článků

Načítám