Hlavní obsah

Jejich hodinky nosil i Truman, nyní představili nové pilotky s alarmem

Novinky, vps

Švýcarský výrobce hodinek Vulcain představil nový model Aviator Cricket. Navazuje na loňský Aviator Instrument Chronograph, ale na rozdíl od něj má funkci alarmu.

Foto: Vulcain (3x)

Vulcain Aviator Cricket Alarm

Článek

Když se řekne Vulcain, mnoha znalcům v hlavě vyskočí právě slůvko alarm. Firma je s touto komplikací pevně spojená, vždyť právě budíček v jejich hodinkách zaujal amerického prezidenta Harryho S. Trumana. Jedny hodinky od Vulcainu nosil a inspiroval tak image značky jako „hodinek pro prezidenty“.

Vulcain hodinky nabízí s černým nebo bílým ciferníkem

Model Aviator Cricket je nabízen s černým nebo bílým ciferníkem. Vzhled je příjemně vyvážený, neruší ani datum ve stylu „dnes, včera, zítra“ na pozici šest. Vnitřní 24hodinová luneta se ovládá korunkou na pozici čtyři. Je samozřejmě šroubovací, takže nehrozí náhodné posunutí lunety.

Ocelové pouzdro o průměru příjemných 42 milimetrů a tloušťce 14 milimetrů v sobě skrývá manufakturní kalibr V-11 s rezervou chodu 42 hodin a pochopitelně alarmem. Ten „zvoní“ po dobu 20 sekund a je ovládán tlačítkem nad korunkou. Vodotěsnost hodinek je pro pilotky dostačujících 100 metrů.

Kalibr V-11 s alarmem

Cena hodinek je 5700 dolarů, což je v přepočtu asi 137 tisíc korun. Oba modely stojí stejně a vzhledem k omezené produkci Vulcainu, který ročně vyrobí jen pár tisíc hodinek, by se v budoucnu mohlo jednat o ceněné kousky.

Reklama

Související témata:

Související články

Oris má další jazzovou limitku

Švýcarská značka Oris představovala v minulých letech pravidelně limitované edice hodinek věnované významným jazzovým hudebníkům. A letošek není výjimkou. Na...

Nomos představil nový kalibr a hodinky

Německá manufaktura Nomos představila na uplynulém hodinářském veletrhu Baselworld nový model s názvem Minimatik a především nový velmi tenký automatický...

Výběr článků

Načítám