Hlavní obsah

Zpět do devadesátek. Prohlédněte si Čtvrtníčkův Discoland

Galerie ukazuje nové představení Discoland v Divadle Na zábradlí. Inscenace režijně-dramaturgického tandemu Petr Erbes a Boris Jedinák oživila jednu z největších ikon bizarních devadesátek – Discoland podnikavce Ivana Jonáka, který nechal zavraždit svou manželku.

Foto: Kiva

Discoland. Johana Matoušková

Článek

Inscenace se skládá z výpovědí bývalých zaměstnanců a hostů Discolandu, kuchaře, barmana nebo striptérky.

Hrají v ní Petr Čtvrtníček, Jiří Vyorálek, Barbora Bočková, Kateřina Císařová, Václav Vašák, Magdaléna Sidonová, Anežka Kubátová, Johana Matoušková a ukrajinská studentka Katedry autorské tvorby a pedagogiky DAMU Valerie Lobačova.

Inscenační tým tvoří kromě Erbese a Jedináka i výtvarnice Klára Fleková, která s dvojicí dlouhodobě spolupracuje a podílela se i na inscenaci Kyjem po kebuli o misionářské cestě jihlavského kněze Augustina Strobacha. O hudbu se v případě Discolandu postará Ivo Sedláček, herec a člen rapového dua P/\ST.

„Tématem jsme se začali zabývat zhruba před rokem a od té doby se moje vnímání devadesátých let hodně proměnilo. Zatímco tehdy jsem měl pocit, že prozkoumáváme celkem neznámé pole, teď mám spíš tendenci vymezit se proti nadměrné fetišizaci doby,“ dodal Erbes.

Reklama

Výběr článků

Načítám