Hlavní obsah

Vojtěch Dyk si nadělil k narozeninám nový videoklip

Dárek k vlastním narozeninám v podobě nového videoklipu si dává zpěvák Vojtěch Dyk. V den svých pětatřicátin, 23. července, představuje klip na jeden z hitů svého alba D.Y.K. – Phone Song.

D.Y.K. - Phone song

 
Článek

Phone Song vypráví o situaci kolem jednoho zapomenutého mobilu. A jak známo, mobil dnes už může představovat druhý život plný skrytých tajemství. „Dnes býváme polapeni do nějaké obří elektronické sítě, ale zároveň se odpojujeme od té fyzické sítě, kterou bylo vzájemné potkávání se, a i o tom je tenhle videoklip,“ říká zpěvák.

„Píseň je lehce inspirována italským filmem Naprostí cizinci, který je právě o tématu druhých životů skrytých v těch chytrých krabičkách. Vlastně jde o to si uvědomit, jestli chceme ovládat telefony, nebo chtějí ovládat ony nás,“ dodává.

Dvojice Zizoe & Wahe

Režie tanečního videoklipu se ujala dvojice Zizoe & Wahe, která patří mezi patrony české taneční scény. Tanečnice, choreografka a performerka Zuzana „Zizoe“ Veselá účinkovala například na evropském turné Kanye Westa nebo se zpěvačkou Aurorou, tanečník, choreograf a lektor Wahe Akopjan pracoval například s raperem Big Daddy Kanem.

Letos dostali nabídku na kompletní tvorbu klipu od produkce Quincyho Jonese, který byl mimo jiné producentem Michaela Jacksona. Oba svoje projekty prezentují pod producentskou značkou diVize. Mezi poslední počiny Zizoe patří například choreografie předávání Ceny Anděl. Wahe naproti tomu organizuje komunitní a taneční eventy jako Redbull Dance Your Style. Oba tvoří dokonalou souhru, která se drží hesla, že nezáleží na tom co, ale jak.

Posun tour o půl roku

D.Y.K. Tour, které se muselo kvůli koronavirovým opatřením posunout, odstartuje 27. ledna 2021 koncertem v Olomouci.

Všechny již zakoupené vstupenky na původní data koncertů zůstávají v platnosti na nové termíny, lístky, vydané na koncert v Rožnově pod Radhoštěm, platí na koncert v Zubří.

D.Y.K Tour – termíny koncertů

  • 27.1. 2021 Olomouc - Výstaviště Flóra, Pavilon A
  • 28. + 29.1. 2021 Brno – Sono Centrum
  • 31.1. 2021 Zubří – Robe Aréna
  • 1.2. 2021 Mladá Boleslav - Škoda muzeum
  • 2.2. 2021 Pardubice - Ideon
  • 3.2. 2021 Praha – Fórum KarlínP
  • Podrobnosti  https://www.dykofficial.com

Vojtěch Dyk představil projekt D.Y.K. v závěru loňského roku. Album, na němž autorsky spolupracoval s držitelem Grammy Ondřejem Pivcem a americkou zpěvačkou Kennedy, se nahrávalo v New Yorku a vyneslo Vojtěchu Dykovi nominaci na Cenu Anděl v kategorii Zpěvák roku.

Reklama

Související články

Vojtěch Dyk vyjede na koncertní turné D.Y.K.

Zpěvák Vojtěch Dyk představil v závěru loňského roku projekt D.Y.K. Album, na němž autorsky spolupracoval s držitelem Grammy Ondřejem Pivcem a americkou...

Zpěvák Viktor Dyk potkává anděly

Před dvěma lety měl úraz, který mu změnil pohled na svět. Když tehdy, pár dní před svými narozeninami, dopadl na dlažbu z druhého patra činžovního domu, kde...

Výběr článků

Načítám