Hlavní obsah

Ondřej Trojan: Bourák? To je takový torpédoborec

Novinky, Lenka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Jsme jako torpédoborec,“ říká režisér Ondřej Trojan. A tím „my“ myslí svůj nový snímek, černou hudebně taneční komedii Bourák. Ve středu večer si odbyla premiéru na pražském Andělu, v několika sálech ji viděly stovky lidí. Dnes vstupuje do kin v celé České republice. Ambice nemá vůbec malé: chce do nich vrátit diváky v době pokoranovirové.

Bourák Ondřej a Ivan Trojanovi: Věříme, že diváky rozchodímeVideo: Novinky

 
Článek

Na Anděl dorazila ve středu silná herecká a tvůrčí delegace. Vedle režiséra v ní nechyběl jeho bratr Ivan, jenž je hlavní postavou snímku, tedy hraje Bouráka. Flákače, jemuž „teče do baráku i do života“.

Děj snímku se odehrává v severních Čechách, konkrétně ve smyšleném Šlukdorfu, který kombinuje hned několik měst. Ondřej Trojan jej označuje za letní komedii, i proto chce, aby se promítala od června. O počtu diváků, kteří do kin na ni nakonec dorazí, ale spekulovat nechce. Dobře si uvědomuje, že v jisté míře jde jako producent filmu do ekonomického rizika.

Společně s bratrem Ivanem ovšem věří, že jim jejich krok vyjde. Jak na komedii budou reagovat diváci, si oba zjišťovali před pražskou premiérou ještě v Hradci Králové. Tam sklidili potlesk.

Bourák Veronika Marková: Herec kouká vždy sám na sebeVideo: Novinky

Vedle známých herců si svou filmovou premiéru odbyla ve snímku mladá herečka Veronika Marková, která hraje Bourákovu dceru Kamilu.

 V hlavní roli Edýnek?

Bourákovu trpělivou ženu na plátně ztvárnila Kristýna Boková. Další výraznou postavou je pak Petra Nesvačilová, která místo dítěte pečuje o poněkud rozmazleného psa Edýnka.

Bourák Nesvačilová a Boková: O psech, maminkách a severních ČecháchVideo: Novinky

Novinkám.cz se svěřily, že se psy to mají každá úplně jinak. Zatímco Petra Nesvačilová jejich chov v bytě považuje skoro za týrání zvířat, Kristýna jednoho doma má. „Je z útulku, to je vlastně dobrý skutek,” říká s tím, že jejich pes má prostoru pro život dost a dost.

Natáčení s Trojanovými si jinak obě pochvalují. S odstupem času přiznávají, že tam i drobet bloudily, než dorazily na natáčení, braly to střídavě přes Německo a Polsko. „Mají lepší silnice,” vysvětlují své (ne)plánované zajížďky.

Silná hudební složka

O chytlavou hudbu se v komedii postarala velká část kapely Monkey Business v čele se svým kapelníkem Holým. Ten je autorem většiny skladeb ve stylu rockabilly, které ve snímku zazní.

Trailer filmu Bourák

Zpívají je například Matěj Ruppert, Tonya Graves nebo Tereza Černochová. I oni si ve filmu zahráli a nechyběli ani na pražské středeční slavnostní premiéře.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Bratři Trojanové točí první společný film

Hudební komedie Bourák bude prvním společným dílem producenta a režiséra Ondřeje Trojana a jeho bratra, herce Ivana Trojana. Hlavní část natáčení probíhá...

Černá komedie Bourák s Trojanem má trailer

Komedie Bourák vstoupí do kin 11. června. Tvůrci se rozhodli nečekat s uvedením až na podzim. Věří, že i přes omezení diváci do kina na Bouráka přijdou,...

Monkey Business vyměnili funky za rockabilly

Přišli jste o nějaký koncert Monkey Business? Chybí vám jejich vystoupení? Teď si na kapelu můžete zajít do kina. Její členové se stali důležitou složkou...

Výběr článků

Načítám