Hlavní obsah

U domu Karla Gotta na Bertramce je už koberec ze svíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Fanoušci a příznivci Karla Gotta i v pátek přicházejí vzdát zpěvákovi úctu a vyjádřit soustrast pozůstalým k vile rodiny na pražské Bertramce. Jednotlivci i rodiny s dětmi zde zapalují svíčky a pokládají květiny, vzkazy či fotografie zpěváka. Pietní místa vznikají také jinde v Praze. Osmdesátiletý zpěvák v úterý před půlnocí podlehl akutní leukémii.

BEZ KOMENTÁŘE: Lidé stále přicházejí vzdát hold Karlu Gottovi k jeho vile na BertramceVideo: Novinky

 
Článek

Chodník před vilou je hustě pokryt květinami, svíčkami a vzkazy. Lidé všech věkových kategorií přicházejí od středy prakticky neustále a přinášejí nové svíčky či zapalují ty, které zhasly.

Obvykle přicházejí jednotlivě, v párech, ale i ve větších skupinkách. Přišlo hodně seniorů a matek s dětmi. Atmosféra byla poklidná, mluvil málokdo. Někteří lidé plakali.

Hold zpěvákovi vzdává vystavením fotografie také divadlo Semafor, kde Karel Gott několik let působil. Pietní místo zřídilo i nakladatelství Supraphon v prodejně na pražském Jungmannově náměstí či pražská konzervatoř.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Svíčky a květiny před vilou Karla Gotta na pražské Bertramce 4. října 2019.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Vydavatelství Supraphon zřídilo ve výloze své prodejny na Jungmannově náměstí v Praze pietní místo k uctění památky zemřelého zpěváka Karla Gotta.

Uctěním památky se zabývá také Praha 5. Lidé mohou vyjádřit úctu a soustrast v kondolenční knize na místním úřadě, vedení městské části se také zabývá myšlenkou pojmenování ulice či budovy po zesnulém Karlu Gottovi. „V této chvíli zvažujeme pojmenování nové ulice či náměstí v plánovaném projektu Smíchov City," uvedla ve čtvrtek starostka Prahy 5 Renáta Zajíčková (za ODS).

Gottův dlouholetý spolupracovník Jan Adam: Dát lidem radost, to byl hnací motor jeho života

Karel Gott

Vláda ve středu schválila návrh premiéra Andreje Babiše (ANO) uspořádat zesnulému zpěvákovi státní pohřeb, na jehož datum by připadal státní smutek. Po domluvě s rodinou bude ale nakonec pohřben se státními poctami, veřejné rozloučení bude 11. října na Žofíně. [celá zpráva]

Karel Gott zemřel doma v kruhu rodiny v noci na středu ve věku osmdesáti let. [celá zpráva]

Medailon Karla Gotta

Karel Gott

Reklama

Související témata:

Související články

Lidé na Bertramce zapalují svíčky za Gotta

Na pražské Bertramce, kde bydlel Karel Gott, se ve středu scházeli lidé se svíčkami a květinami, aby uctili památku zpěváka, jenž zemřel v úterý krátce před...

Výběr článků

Načítám