Hlavní obsah

Hronov opět naplní amatérské divadlo

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 4. 8. začne ve východočeském městě Hronov již 82. ročník Jiráskova Hronova – celostátní mezidruhové přehlídky amatérského divadla.

Foto: Ivo Mička, Právo

Brzy začne 82. ročník Jiráskova Hronova.

Článek

Festival s nejstarší tradicí nejen u nás, ale patrně i v celém světě, předvede od 4. do 11. srpna v hlavním programu dvacet inscenací divadla činoherního, hudebního, experimentujícího, studentského a loutkového i divadla poezie.

Kromě domácích se představí i tři zahraniční soubory. Z Německa přijede divadelní soubor Gut & Edel Lörrach s inscenací Baronka a služka, ze Slovenska Divadlo „A“ a Divadlo SHANTI, o. z. Prievidza s inscenací Chlpatý sluha pána farára, a také německopolsko-český projekt Kinder der Zeit/Pamięć/Ozvěny minulosti s tématem odsunu sudetských Němců.

Jiráskův Hronov se opět stane i velkou divadelní dílnou. Do patnácti tematických seminářů a dílen je přihlášeno přes 280 seminaristů.

Reklama

Související témata:

Související články

Pražské komorní divadlo zahraje naposledy

V úterý 31. 7. se uzavře desetiletá kapitola, jíž se Pražské komorní divadlo (PKD) zapsalo do historie české kultury svým působením na scéně Divadla Komedie.

Výběr článků

Načítám