Hlavní obsah

RECENZE. Myslivci střídají policisty. Místo vrahů honí v Revíru vlky a pumy

Byla nebyla jedna malebná česká vesnice. Žili v ní myslivci milující svůj les, jenže na zámek se přistěhoval zlý pán, který jim ho chtěl vzít. Tak nějak by začínala klasická pohádka. Ovšem tento námět si půjčili jiní, tvůrci osmidílného seriálu Revír Televize Seznam. První díl bude mít premiéru 25. března.

Seriál RevírVideo: Televize Seznam, Seznam.cz

 
Článek

Diváky zavede do prostředí, v němž žijí spíše nenormální než normální lidé. Rudolf Fuchs (David Prachař) je bývalý profesionální voják, který se účastnil četných vojenských mezinárodních misí. Pravda, jako kuchař.

Bouchal (Marek Taclík) je jeho kamarád. V civilu učitel, který slova odměřuje stylem: jedno slušné, jedno sprosté. Pedagogem je i jeho bratr Kazatel (Jaromír Dulava), ovšem vysokoškolským. Ze všeho nejraději mluví, a ještě raději preparuje, nebo aspoň plánuje, co vypreparuje, až to zemře…

Do dění pak vstupují u zástupci mladší generace, mimo jiné Adam (Antonín Mašek), jenž stále hledá lásku. A když se ve vsi objeví Diana (Kristína Svarinská), má jasno, s kým „chce chodit na posed“. Což mu místní chlapi schvalují, včetně jeho dědy Pana předsedy (Ondřej Pavelka). Všechny – samozřejmě – spojuje záliba v myslivosti, oddanost revíru, na „nějž mají dekret“.

Jenže nikdo netuší, co se na ně řítí, že šaramantní kráska – první žena v historii nejstaršího mysliveckého spolku v zemi, čím budiž emancipaci učiněno zadost – ve skutečnosti má jiné cíle, než milostně vzplanout/splynout s Adamem.

A jak to v pohádkách bývá, za všemi těmito nekalými plány hledej/te zlého pána. V tomto případě Leona Krále (David Matásek), který chce z lesů vytvořit ráj pro střelce, kteří si za skolení čehokoli rádi zaplatí.

Typicky český háj tak začínají „nenápadně a potají“ osídlovat vlci a pumy… Podaří se Královi uspět se svým podnikáním? Anebo myslivci svůj revír obhájí? Jak budou jejich boje vypadat? Vyhraje násilí, či rozum spojený s chytrou lstí?

David Matásek: Na nimrody mám svůj názor, který nikomu ovšem necpu

Film

„Všechno, co se v seriálu odehrává, je jednoduše bizarní. Už jen, kde se odehrává, co se v něm děje, jak se jednotlivé postavy chovají… Když nabídka přišla, řekl jsem si: u tohohle prostě musíš být,“ řekl Novinkám začátkem roku David Matásek.

A já mu po zhlédnutí dílů musím dát za pravdu. U tohohle musíte být. Tedy, pokud máte rádi humor, nadsázku a chcete-li odpočívat u seriálu, v němž nehoní vrahy po lesích i jinde fešní, geniální kriminalisté (Taclík potvrzuje výjimku z pravidla), kteří zakopávají o mrtvoly všude, kde se pohybují. Tedy ti živí policisté, ne nebožtící/zombíci.

Lovu zdar! ZDAR!

Seriál Revír
Režie: Luboš Svoboda
Počet dílů: 8, premiéra prvního 25. března
Hrají: David Prachař, Jaromír Dulava, Marek Taclík, Antonín Mašek, Kristína Svarinská, Linda Rybová, Jitka Sedláčková, Ondřej Pavelka, David Matásek
Po odvysílání všech osmi epizod na televizních obrazovkách bude k vidění i na Stream.cz
Hodnocení: 80 procent

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám