Hlavní obsah

ČT začne točit další Četnické humoresky

– BRNO
Právo, Novinky, aš, zaj

Třetí třináctidílná řada seriálu Četnické humoresky se začne natáčet v pondělí 25. října. Natáčení potrvá do konce července příštího roku. Uvedla to Jaroslava Pešková z brněnského studia České televize. Jako první se bude v Brně točit díl s názvem Formule, k němuž napsal scénář Miloš Fedaš. Režisérem je opět Antonín Moskalyk

Foto: Zlínský kraj

Zlatá Ámoska Alena Ježková se svými studentkami.

Článek

"Poslední série Četnických humoresek se má začít vysílat od března 2007. Před ním se odvysílá 26 předchozích dílů," sdělila Novinkám Pešková. Její slova potvrdil i dramaturg a spoluscenárista Josef Souchop: "Do roku 2006 se bude nových třináct dílů vyrábět. Reprízy stávajících dílů by se mohly vysílat od září 2006."

Herci zůstávají

"Podařilo se, že všechny hlavní postavy z pátračky a jejich představitelé v seriálu zůstávají. V jednotlivých příbězích se samozřejmě pak objeví i další známí herci," řekl Právu režisér Antonín Moskalyk.

Zůstává i Alena Antalová, kterou nyní vídají diváci televize Nova v hlavní roli seriálu Pojišťovna štěstí, a další představitelky ženských postav. "Pokud už některé z žen z hlavního příběhu odešly, tak se aspoň nějak připomenou," dodal režisér. Možná se prý vrátí i Libuše Šafránková, která se zalíbila Tomáši Töpferovi, tedy četníku Karlu Arazímovi, ale prozrazovat předem příliš nechce. "Každopádně bychom to chtěli do konce seriálu s ženami nějak vyřešit," usmívá se.

Odložené natáčení

Třetí sérii chtěla ČT původně natáčet už letos na jaře, ale projekt musela odložit kvůli nedostatku peněz. Zdržení podle Souchopa však nemělo žádný vliv na podobu nových dílů. "Všechny scénáře ale byly kromě dvou odevzdány a jejich kvalita je dobrá. Režisér Moskalyk je velice přísný a nedopustil by, aby tomu bylo jinak. Dodělává se na nich jen provázání jednotlivých příběhů."

Moskalykův seriál se odehrává v letech 1933-1938 a těží ze skutečných případů, které řešily četnické pátrací stanice, předchůdkyně dnešní kriminální služby. Autoři se inspirovali předlohami v archívech i novinových článcích.

Nálada se nemění

Další díly televize točit nebude, ani kdyby měla třetí řada ještě větší ohlas než předchozí. Režisér se totiž nechce dostat k mnichovským událostem: "Poslední příběhy se odehrávaly už v roce 1937 a jakmile by se v seriálu objevila politika, už by to bylo něco jiného."

Souchop prozradil, že ladění seriálu bude zachováno: "Protože se však blížíme k září 1938, kdy celá série skončí, objevují se tam předzvěsti mnichovské dohody, politika, jak už to bývá, to malinko dramatizuje, ale nemění charakter seriálu."

Humoresky stále patří k nejúspěšnějším českým titulům, na šestadvacetidílný cyklus se loni dívalo v průměru 2,3 miliónu diváků. Větší ohlas publika získala na podzim ČT s pokračováním Nemocnice na kraji města a pak až nyní televize Nova s vlastním seriálem Pojišťovna štěstí. Oba seriály zaujaly kolem tří miliónů lidí.

Anketa

Jak hodnotíte seriál Četnické humoresky?
Je velmi zdařilý
87,5 %
Představuje průměr
6,2 %
Je slabý
6,3 %
Celkem hlasovalo 577 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Na četníky přijde kontrola

Seriál Četnické humoresky, který nyní reprizuje každý čtvrtek program ČT 1 a jeho vysoká sledovanost předčí pořady všech ostatních televizí, se stane předmětem...

Četnické humoresky pokračují novými díly

Dalších třináct dílů televizního seriálu Četnické humoresky, který každý čtvrtek sledovala polovina televizního publika, bude od dnešního večera vysílat ČT 1....

Četnické humoresky budou pokračovat

Koncem června skončila druhá třináctidílná řada televizního seriálu Četnické humoresky a brněnské studio České televize už chystá dalších třináct dílů. Natáčet...

Četnické humoresky získaly cenu akademiků

Seriál brněnského studia ČT Četnické humoresky získal první místo Televizních cen roku 2002 v kategorii původní dramatické tvorby a zároveň se stal...

Výběr článků

Načítám