Hlavní obsah

Čeští výtvarníci uctí výstavou pěvkyni Marii Callasovou

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská Galerie La Femme je známá pořádáním tzv. Domácích úkolů, při kterých umělci tvoří na jednotné téma. Od počátku tohoto projektu, který vznikl v roce 2003, se zadání pokaždé účastní kolem šedesáti českých výtvarníků.

Foto: archiv Galerie La Femme

Tomáš Hřivnáč: Maria Callas (2021)

Článek

Pro Hudební festival Zlatá Pecka, jenž se letos koná od 21. do 30. srpna v Chrudimi, galerie přichystala speciální zadání pro umělce, a to poctu slavné operní pěvkyni Marii Callasové.

Na výstavě, jež bude k vidění od 22. srpna do 29. září v chrudimské výstavní síni Divadla K. Pippicha, budou prezentovány obrazy od Borise Jirků, Tomáše Hřivnáče, Jiřího Mocka, Pavla Holeky, Mirky Mádrové, Radovana Paucha, Michala Halvy, Jitky Kopejtkové, Romana Brichcína, Zdenka Jandy, Pavla Piekara, Davida Vávry, Richarda Kočího a dalších.

Výtvarníci Denisa Grimmová a Jan Bubeníček o svých Myších: Je to příběh o hledání lásky a odvahy

Kultura

Výstava bude multimediální, inspirovaná osudem slavné řecké operní divy, která si dokázala podmanit svým hlasem miliony příznivců na celém světě a byla ztělesněním dramatu nejen operního, ale i skutečného života.

Díla umělců z Galerie La Femme budou doplněna také o fotografie a filmové a hudební ukázky.

Výstava je malým vhledem do světa velkého umění, kde rozdávat radost a krásu může znamenat ztrátu sebe sama.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám