Hlavní obsah

Znalec rozhodne, zda je dívka napadená útočnicí z Anděla schopná vypovídat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V případu dvou policistů, kteří loni v létě zasahovali proti Michelle Sudků v kavárně na Újezdě v Praze, jednání prozatím nařízeno nebude. Soud přibral znalce, který musí nejdřív rozhodnout, zda je dívka schopná vypovídat. V pondělí to uvedla mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 1 Pavla Hájková. Sudků, která se dívku pokusila uškrtit, je odsouzená za vraždu. Nedlouho po útoku na Újezdě totiž ubodala zákaznici v obchodním domě na pražském Andělu.

Foto: Novinky

Michelle Sudků u soudu

Článek

Soudkyně Helena Králová se dívku napadenou na Újezdě pokusila vyslechnout v srpnu, dívka ale zkolabovala a musela ji odvézt záchranná služba. [celá zpráva]

Policisté Lukáš Kočer a Petr Michálek čelí obžalobě ze zneužití pravomoci úřední osoby, hrozí jim až pět let vězení nebo zákaz činnosti. Podle spisu nechali Sudků poté, co na dívku zaútočila, převézt do Psychiatrické nemocnice v Bohnicích a lékařům o útoku nepředali informace.

Sudků z léčebny o dva týdny později propustili, v ten samý den zabila ženu v obchodním centru na Smíchově v Praze. Za vraždu a pokus o vraždu jí pražský městský soud na začátku března uložil 30 let vězení. [celá zpráva]

O škrcení prý nevěděli

Oba policisté v červnu uvedli, že o škrcení nevěděli. Dívka jim prý řekla, že se nic nestalo a že není zraněná. Podle svědkyň, které byly v kavárně s napadenou dívkou a které u soudu v srpnu vypovídaly, ale policisté o škrcení informováni byli.

Skupina prý nechtěla incident řešit na policejní stanici, policisté proto podle jedné ze svědkyň napadené dívce nabídli, že do protokolu napíšou, že se Sudků jen obnažovala.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám