Hlavní obsah

Žháře podezřelého z pokusu vraždy dopadli policisté na Chrudimsku

– Morašice
Právo, ren

Policie dopadla čtyřicetiletého muže, který má údajně na svědomí vedle žhářství i pokus o vraždu. Policie po něm pátrala kvůli pátečnímu požáru rodinného domu v obci Radlín na Chrudimsku. Hasiči v pátek v Radlíně likvidovali oheň v přístavbě domu. Požár poškodil ložnici, kde hořela hromada hadrů a nepořádku, silně zakouřena byla i kuchyň.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Policie vypátrala podezřelého na Chrudimsku. Ilustrační foto

Článek

„Čtyřicetiletý muž požár založil, po uhašení domu se do obce vrátil a nožem zaútočil na přítele své bývalé manželky,“ uvedla v sobotu mluvčí krajské policie Eva Maturová s tím, že napadený devětatřicetiletý muž utrpěl bodnořezná poranění.

„V sobotu ráno se rozběhla velká pátrací akce, do níž bylo zapojeno okolo šedesáti policistů. Podle našich informací hrozilo, že muž může být ozbrojen a tudíž i nebezpečný,“ upřesnila Právu Maturová.

O několik hodin později ho zadržela v restauraci v nedalekém Heřmanově Městci. Byl převezen na kriminálku do Chrudimi, vyslechnut bude ale až poté, co vystřízliví.

„Budeme podávat podnět na vzetí do vazby,“ dodala policejní mluvčí. Vzhledem k tomu, že vyšetřování je na prvopočátku, nebude policie k celé věci poskytovat podrobnější informace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám