Hlavní obsah

Stále bez výsledku. Útočník, který napadl Kvitovou, už tři měsíce uniká

Právo, jr
Prostějov

Bezmála tři měsíce již policie bezvýsledně pátrá po pachateli přepadení dvojnásobné wimbledonské vítězky Petry Kvitové, které se odehrálo loni 20. prosince ráno v jejím bytě v Prostějově. K dopadení násilníka nepřispěl ani detailní popis pachatele, který tenistka policii svěřila, ani jeho zveřejněná pravděpodobná podoba. Nepomohla ani vypsaná stotisícová finanční odměna za informace vedoucí k dopadení pachatele.

Foto: Policie ČR

Identikit muže, který zaútočil na Petru Kvitovou

Článek

Petra Kvitová se podle policie násilníkovi, který se do domu vloudil pod smyšlenou legendou údajně jako plynař nebo topenář a který tenistku ohrožoval nožem, urputně bránila. Utrpěla přitom ošklivé poranění prstů na levé ruce, v níž drží raketu.

Krátce po napadení byla ošetřena v prostějovské nemocnici a pak se podrobila náročné operaci v Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou. Po operaci poškozených šlach začala rehabilitovat a podle prvních zpráv by se měla na kurty vrátit nejdříve za půl roku po zákroku.

Dopadení pachatele prioritou

„Zatím nemáme k případu žádné nové informace,“ sdělil v úterý mluvčí prostějovské policie František Kořínek. Policie kvalifikovala přepadení světoznámé tenistky jako zvlášť závažný čin vydírání. Případ si vzhledem ke stanovené právní kvalifikaci převzali kriminalisté Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci. Byl ustanoven pracovní tým, který společně s policisty a kriminalisty z Prostějova důsledně prověřuje a vyhodnocuje všechny doposud získané poznatky.

„Úspěšné vyřešení případu a dopadení pachatele je pro nás prioritou,“ sdělil Kořínek. Doplnil, že po zveřejnění popisu a přibližné podoby pachatele se na policii obrátilo mnoho lidí s poznatky a tipy. „Některé poznatky jsme postupně vyloučili, na dalších se stále pracuje. Informace od lidí sbíráme stále, nyní je jich už méně, než když byla věc úplně čerstvá,“ uvedl Kořínek.

Podle popisu, který policie zveřejnila, je pachatelem muž přibližně ve věku 35 let, 180 centimetrů vysoké štíhlé postavy, světlé barvy pleti. Má hnědé oči, na sobě měl světlou bekovku, světle hnědou bundu a přes rameno tašku. Na dopadení útočníka slíbil prostějovský tenisový klub odměnu 100 tisíc korun.

Pozdrav z Kanárských ostrovů

Kvitová oslavila v minulých dnech sedmadvacáté narozeniny. Podle informací na sociální síti je prožila s trenéry na Lanzarote. Podle mluvčího Kvitové Karla Tejkala se stav tenistky zlepšuje a rekonvalescence probíhá bez potíží.

Na facebookovém profilu z Kanárských ostrovů Kvitová pozdravila všechny své podporovatele a obdivovatele slovy: „Někdy si říkám, jestli si vůbec zasloužím tolik a tak krásných zpráv. Je to, jako bych se podruhé narodila, a všeho si moc cením. Děkuji vám moc, že na mě myslíte. Buďme rádi, že na tom světě jsme.“

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám