Hlavní obsah

Soud vydal mezinárodní zatykač na Krejčíře

PRAHA

Obvodní soud pro Prahu 9 vydal ve čtvrtek mezinárodní zatykač na uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře. Měl by být teoreticky platný pro všechny státy světa, vyjma členských zemí Evropské unie. Pro ty platí již dříve vydaný eurozatykač.

Článek

"Mezinárodní zatykač jsem právě podepsal, za chvíli si pro něj přijede kurýr, který jej odveze na ministerstvo spravedlnosti," řekl dopoledne soudce Petr Slunečko. Ministerstvo dohlíží na to, zda mezinárodní zatykač obsahuje všechny náležitosti. Pokud ano, pošle ho českému Interpolu, který jej rozešle světovým pobočkám.

Krejčíř, který je stíhaný za přípravu vraždy celníka a kvůli podvodu, utekl policii při sobotní domovní prohlídce v jeho luxusní vile v Černošicích u Prahy. V souvislosti s incidentem rezignoval ve středu policejní prezident Jiří Kolář, jak ale sám řekl, Krejčíř sám o sobě nebyl hlavním důvodem jeho odstoupení. [celá zpráva

Spekulací je mnoho, fakt málo

Okolnosti útěku, které vyšetřuje Inspekce ministra vnitra, provází řada spekulací. Kolář ve středu řekl, že Krejčíř z vily odešel, když šel policista, který ho měl hlídat, na záchod. Podle informací Práva Krejčíř normálně odešel dveřmi.  Jeho bodyguard ho odvezl ve škodovce.

Bublan naznačil, že mohl utéci na Slovensko a odtud dál na východ. Slovenskou stopu podporuje informace od slovenské policie. Kamery u jedné benzinové pumpy v zemi natočily muže tankujícího benzin do Lamborghini. Popisem prý odpovídá Krejčířovi. Záznamy z kamer však do Česka ještě nedorazily.

Podle jiných informací mohl Krejčíř jet do Frankfurtu nad Mohanem. Na letišti by byl za čtyři hodiny, tedy dávno před vydáním eurozatykače, a odtud již mohl odcestovat kamkoliv. Objevují se však také spekulace, že Krejčíř Česko vůbec neopustil.

Reklama

Související články

Kolář: Neodcházím kvůli Krejčířovi

Policejní prezident Jiří Kolář ve středu prohlásil, že neodchází z funkce jen kvůli útěku podezřelého podnikatele Radovana Krejčíře, ale kvůli různým mediálním...

Výběr článků

Načítám