Hlavní obsah

Soud udělal tečku za kauzou Půček. Tresty pro lháře jsou pravomocné

Praha

Dva mladíci, kteří lhali u soudu se silničním pirátem Markem Půčkem, přijali podmíněný trest a neodvolali se. Na dotaz Novinek to ve středu řekla mluvčí soudu Marcela Pröllerová. Půček dostal za sražení dívky na Smíchově šest let vězení.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Marek Půček u Obvodního soudu pro Prahu 2

Článek

„Oba obžalovaní se neodvolali a jejich tresty nabyly právní moci. Jeden koncem srpna, druhý začátkem září. Tím je celý případ uzavřen,“ uvedla Pröllerová.

Obvodní soud pro Prahu 2 o trestech rozhodl začátkem srpna ve zkráceném přípravném řízení. Jeden z mladíků dostal roční podmínku s odkladem na 30 měsíců, druhý tentýž trest s odkladem na 36 měsíců. [celá zpráva]

Oba u soudu tvrdili, že Půček večer před jízdou pil jen minimálně - malé pivo či sklenku tvrdého alkoholu. Tím podpořili verzi obžalovaného, který tvrdil, že opilý nebyl. Opak ovšem ukázaly kamerové záznamy, které se u soudu přehrávaly. Z nich je patrné, že Půček vypil několik půllitrů piva a také několik panáků tvrdého alkoholu.

Žádná upřímná lítost, řidič z pražského Smíchova dostal za zabití studentky sedm letVideo: Novinky

Ráno po oslavě svým autem nezvládl řízení, najel na chodník a srazil dívku, která čekala na autobus. Střet nepřežila. Půček z místa nehody utekl a přihlásil se až odpoledne. Žádný alkohol už mu v té době naměřen nebyl.

Půček dostal u prvoinstančního soudu sedmiletý trest, odvolací soud mu trest snížil na šest let. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám