Hlavní obsah

Rath dostal výzvu k nástupu do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Bývalý středočeský hejtman David Rath dostal výzvu k nástupu do výkonu trestu. Uvedl to ve středu server iROZHLAS.cz s tím, že to potvrdil Rathův advokát Adam Černý. Rath dostal v červnu za korupci při krajských veřejných zakázkách sedm let vězení.

Foto: Petr Horník, Právo

David Rath

Článek

„Ano dostal. Dál bych to nekomentoval. Dostal to,“ citoval server Černého.

Sám Rath to pro rozhlas nechtěl potvrzovat ani vylučovat, televizi Nova ale pak potvrdil, že výzvu dostal a do vězení nastoupí v pondělí.

Za sedm milionů v krabici sedm let ve vězení. Rathův trest je pravomocný

Krimi

O trestu rozhodl koncem června pražský vrchní soud, který zrušil původní 8,5letý rozsudek Krajského soudu v Praze. Rath navíc dostal peněžitý trest ve výši 10 milionů korun. K vyhlášení rozsudku nepřišel.

Rath i další obžalovaní byli odsouzeni v souvislosti se středočeskou zakázkou na opravu zámku v Buštěhradu. Podle spisu brali za zajištění vítězství v tendrech úplatky, o které se dělili.

S krabicí od vína, v níž si nesl sedm milionů, policisté Ratha zadrželi v květnu roku 2012.

Reklama

Související témata:

Související články

Oznamovatel kauzy Rath: Štvala mě korupce

V úterý před pražským vrchním soudem, který druhým týdnem v odvolacím řízení projednává v kauzu exhejtmana Davida Ratha, vypovídal soukromý detektiv Libor...

Výběr článků

Načítám