Hlavní obsah

Při hledání ztracené Aničky policie prověřila již 600 podnětů

Právo, Josef Koukal
Praha

Případ ztracené Aničky Janatkové je nejzávažnějším případem zmizení dítěte, jaký pražská policie řešila za posledních 13 let. „Je to naprosto výjimečná událost a i policisté to tak vnímají,“ uvedla mluvčí pražské policie Ivana Ježková.

Článek

„Jsou to také tátové a mámy od rodin. Nikdy jsme nezažili takové nasazení,“ dodala. Na místě zmizení bylo jen od středy do neděle 800 policistů, speciální pátrací tým čítá přes 70 kriminalistů. Policie do středy dne prověřila 600 poznatků od občanů, z toho čtvrtinu velmi intenzivně.

„Případ, kdy by Praze zmizelo dítě a nebylo nalezeno, jsme neměli od roku 1997,“ řekla Ježková. Tehdy se v hlavním městě ztratil osmiletý Honzík Nejedlý, kterého policie dodnes nenašla.

Od letošního 1. ledna do 1. října policie v Praze pátrala po 48 nezletilých, dvě pátrání pokračují dosud.

V obou případech je ale jistota, že děti jsou v pořádku. „Jde o případy sporu o dítě, kde jeden rodičů ještě před rozhodnutím soudu o péči vzal dítě k sobě a ukryl se s ním,“ informoval zástupce vedoucího skupiny pražských pátračů Rostislav Komínek.

Podle něj jde o jednoho chlapce a jednu dívku. V loňském roce pátrala pražská policie po 92 dětech, čtyři případy pátrání jsou stále aktivní.

Anna Janatková se ztratila minulý týden ve středu cestou ze školy v pražské Troji. Od té doby o ní nejsou žádné informace.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám