Hlavní obsah

Pozůstalí od Nažidel zatím nemusejí stahovat své weby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Krajský soud v Plzni se začal zabývat občanskoprávní žalobou řidiče autobusu Pavla Krbce na otce jedné oběti, která spolu s dalšími 18 lidmi zahynula při březnové havárii u Nažidel na Českokrumlovsku. Karel Hart má nyní měsíc na to, aby se vyjádřil k žalobě, ve které se Krbec domáhá stažení webových stránek www.autobus2003.info.

Foto: Dana Malinová
Článek

"Soud vydal v pondělí usnesení, které ukládá žalovanému, aby se ve lhůtě 30 dnů ode dne doručení písemně vyjádřil k žalobě pana Krbce. Teprve poté bude nařízeno projednávání věci a rozhodne se o tom, zda mají být stránky staženy či nikoliv," sdělila v pátek Novinkám pracovnice občanskoprávního oddělení soudu.

Nepotvrdila tak informace některých médií, podle kterých samosoudkyně Vlasta Formánková už při rozhodla a nařídila stažení stránek.

Krbec: je to štvavá kampaň

Krbec se touto cestou snaží zastavit podle jeho slov štvavou kampaň, kterou proti němu vede na internetu Hart, jenž při nehodě přišel o syna Viktora. Na Hartem provozovaných stránkách je nazýván vrahem a je mu zde přisuzována vina, i když soud ještě pravomocně nerozhodl. Českokrumlovský soud jej už poslal na osm let do vězení, ovšem Krbec se odvolal.

"Krbec podle rozhodnutí soudu hazardoval se životy cestujících. Kdyby byl alespoň natolik slušný a projevil alespoň minimální lítost, tak by nevznikly žádné webové stránky, ani by nedostal osm let. Všichni bychom přijali tragickou nehodu jako takovou a brečeli bychom do polštáře," uvedl dnes Hart, který považuje Krbcovu žádost na ochranu osobnosti za aroganci.

"Je proto nutností na tuto aroganci kultivovaně odpovědět tím, že pokud soud nevydá pravomocné rozhodnutí, že stránky někoho poškozují, tak je rozhodně stahovat nebudu," dodal Hart.

Sdružení se od stránky distancovalo

Obdobnou stránku jako Hart založilo i Občanské sdružení Nažidla 2003, ve kterém jsou sdruženi pozůstalí po 19 obětech tragické nehody. Od Hartovy stránky se však distancovalo s tím, že je to jeho soukromá aktivita.

.: web

Oficiální stránky Občanského sdružení Nažidla 2003: www.nazidla2003.cz

Reklama

Související články

Řidič neoplanu se obává tlaku na soud

Zpráva o odročení hlavního líčení v kauze tragické havárie autobusu u Nažidel v pátek obžalovanému řidiči Pavlu Krbcovi úlevu nepřinesla. Řekla ke stavu svého...

Řidič autobusu smrti dostal osm let

Řidič patrového neoplanu Pavel Krbec, který letos 8. března havaroval u Nažidel na Českokrumlovsku, dostal osm let. Při nehodě zemřelo devatenáct cestujících,...

Řidič neoplanu se chce odvolat

Pavel Krbec, řidič neoplanu, ve kterém letos v březnu při havárii u Nažidel zemřelo 19 lidí, se chce odvolat proti rozsudku českokrumlovského soudu....

Výběr článků

Načítám