Hlavní obsah

Policisté dopadli postrach olomouckých škol

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Kriminalistům se podařilo dopadnout třiadvacetiletého muže, který se stal v minulých týdnech postrachem olomouckých středních, základních a mateřských škol. Vloupal se celkem do patnácti těchto zařízení. Na svědomí má však i krádeže v dalších objektech.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Svými činy zaměstnal policisty všech obvodních oddělení v Olomouci. Na různých místech ve městě páchal rozsáhlou majetkovou trestnou činnost, po které zůstala celková škoda necelých 460 tisíc korun,“ řekla Právu ve čtvrtek policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Mladík se podle ní přiznal k 37 skutkům. „Největší zájem v něm vzbudily mateřské, základní a střední školy. Dopustil se patnácti případů vloupání do těchto zařízení, ke kterým můžeme přiřadit také centrum denních služeb, rehabilitační centra či školu pro sluchově postižené nebo vozíčkáře,“ uvedla mluvčí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Muž nenechal bez povšimnutí ani motorová vozidla, u nich se přiznal k sedmi vloupáním. „Zbylý počet krádeží provedl po vloupání například do bytů, sklepů, restaurací či obchodů s nábytkem,“ konstatovala Štrbáková.

Po propuštění řádil dál

Přestože byl podle ní mladík bezprostředně po dvou krádežích ihned zadržen policisty, spolupracoval a spontánně se doznal ke krádežím, opětovně po propuštění ze zadržení páchal trestnou činnost.

Mladý muž čelí obvinění z trestného činu krádeže. „Vzhledem k tomu, že se nejednalo o žádného nováčka, ale o muže již soudně trestaného za majetkovou trestnou činnost, hrozí mu trest odnětí svobody až na pět let,“ dodala mluvčí. Soud na muže uvalil vazbu.

Reklama

Výběr článků

Načítám