Hlavní obsah

Policie označila viníky tragického pádu mostu ve Vilémově

Právo, pch
Havlíčkův Brod
Aktualizováno

Deset lidí stíhá policie kvůli zřícení mostu ve Vilémově na Havlíčkobrodsku. Informovala o tom ve středu krajská policejní mluvčí Dana Čírtková. Tragédie připravila o život čtyři dělníky vloni 4. září.

Foto: Jana Pechová, Právo

Sesunutý most ve Vilémově

Článek

Havlíčkobrodští kriminalisté ukončili prověřování případu a zahájili trestní stíhání deseti osob. Obviněny jsou za obecné ohrožení z nedbalosti a v případě viny jim hrozí až desetileté vězení.

„Mezi obviněnými jsou představitelé stavebních firem, které se na realizaci stavby podílely, zástupci investora a osoby, které měly na starost dohled nad dodržováním bezpečností práce v průběhu stavby,“ vysvětlila mluvčí.

Neštěstí se odehrálo krátce po půl třetí odpoledne ve čtvrtek 4. září 2014. V sutinách zříceného mostu zemřeli čtyři dělníci, další dva byli zraněni.

Zřícený most ve Vilémově. Záběry z 5. září 2014Video: Novinky

„Ze závěrů policejního prověřování, z výslechů svědků i ze závěrů rozsáhlých znaleckých posudků z oboru stavebnictví vyplynulo, že stavební práce, při nichž se zřítil opravovaný most, nebyly řízeny v souladu s ověřenou projektovou dokumentací a že v průběhu prací nebylo zajištěno dodržování povinností k ochraně života, zdraví, životního prostředí a bezpečnosti práce,“ zveřejnila policie.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám