Hlavní obsah

Muž z Ostravy zemřel, družka mu z účtu vybrala milión

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Pro krádež a neoprávněné držení platební karty stíhají ostravští policisté jednatřicetiletou ženu. Té vloni v květnu při nehodě zemřel třiačtyřicetiletý druh. Jeho platební karty považovala družka zřejmě za dědictví, a tak z nich vybrala přes milión korun.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Žena je podezřelá, že se po smrti druha zmocnila jeho platebních karet a z účtu vybrala prostřednictvím bankomatů desetitisícové částky,“ uvedla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Podle vyšetřovatelů znala žena PIN ke kartám a prostřednictvím bankomatů vybrala nebo se pokusila vybrat peníze ve 29 případech, a to zhruba od poloviny května 2009 do poloviny června 2009. Peníze vybírala v bankomatech v Ostravě, Opavě, Vratimově i na Novojičínsku.

Část vrátila, ale pak zase začala vybírat

Na konci května loňského roku prý žena náhle prozřela. Uvědomila si, že na peníze nemá nárok a údajně vložila zpět na účet zhruba 300 tisíc.

„Už následný den však z bankomatu v Ostravě měla vybrat opět 40 tisíc a ve výběrech údajně pokračovala až do přibližně poloviny června,“ popsala mluvčí s tím, že výběry peněz byly uskutečněny v několika po sobě jdoucích dnech.

„V některých dnech měla žena výběry uskutečnit opakovaně či se o výběry opakovaně pokusit v průběhu jediného dne.“ Během jednoho dne prý dokázala povedená družka vybrat 120 tisíc korun.

Policisté se o případu dozvěděli od pozůstalých mrtvého muže. „Trestní oznámení učinil člen rodiny poté, co zaregistroval výzvu banky k úhradě dlužné částky. Žena měla dětem zesnulého způsobit celkovou škodu v částce blížící se 1 100 000 korun,“ sdělila Holčáková. Pokud bude žena odsouzena, může ve vězení pobýt osm let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám