Hlavní obsah

Maxa nechodí k soudu, dostane pokutu

Právo, Novinky, Šárka Tonarová
MOST

Litvínovský zpěvák Martin Maxa dostane pokutu. Spolu s dalšími svědky totiž bez omluvy nepřišel v pátek k hlavnímu líčení s Martinem Macháčkem a Chorvatem Daliborem Divkovičem.

Foto: Jan Kaše

Tomáš Kunc při vernisáži zahrál na kytaru a zazpíval

Článek

"Několik svědků včetně pana Maxy se bez omluvy k soudu nedostavilo. Budou jim proto uloženy pořádkové pokuty a policie obdrží žádost o jejich předvedení," řekla Právu předsedkyně senátu Bohumila Huňáčková.

Macháčka a Divkoviče viní obžaloba z toho, že před třemi lety ztloukli pěstí a zkopali do obličeje a hrudníku hosta Maxovy diskotéky Pijonýr. Podle obžaloby mu zlámali nos, pohmoždili páteř, zlomili žebro a způsobili otřes mozku. Chorvat se zpovídá ještě z dalších pěti trestných činů. Podle obžaloby je to násilník a rváč.

Jednomu romskému návštěvníkovi diskotéky prý nadával do černých sviní a pak ho praštil do obličeje pěstí. Na další muže údajně střílel zblízka plynovou pistolí, tloukl je do hlavy, stříkal jim do očí slzný plyn a rozdával rány pěstí. Divkovič tvrdí, že nikdy nikomu neublížil. Naopak sám se prý stal obětí spiknutí, když jel do Teplic oznámit trestný čin.

Divkovičovo spiknutí je poněkud nevěrohodné

Cestou ho údajně zastavili policisté a za asistence tajemného Roma a neznámé blondýnky na něj zavolali sanitku s divným lékařem. Ten mu prý nejdřív vrazil prsty do očí a pak injekci do zadku. Sanita ho odvezla na neznámé místo, kde čekali tři svalovci v policejních tričkách. Ti mu natloukli a vyrazili dva zuby. Když se probudil v nemocnici, byl pořezaný.

"Bylo mi zle, měl jsem pořezaná chodidla, ruce, hrudník," vypovídal. Podle obžaloby se však celé spiknutí odehrálo jen v Divkovičově hlavě. Chorvat prý tehdy řídil pod vlivem drog. Když ho policisté zastavili, choval se agresivně, a tak ho nechali odvést na detoxikační jednotku mostecké psychiatrie. Odtud se pokusil utéct a pořezal se o střepy z rozbitého okna.

"Okno rozbil jídelním stolem a vyskočil jím na stříšku z vlnitého plechu. Ta se s ním propadla," tvrdí státní zástupce. Divkovič, Macháček a Maxa jsou jména, která se objevují i v dalším příběhu o násilí v mosteckých diskotékách. K první projednávané rvačce mělo dojít předloni.

Divkovič prý tehdy napadl hosta Maxova baru, zpěvák se napadeného zastal a Jugoslávec mu rozbil hlavu pistolí. Jeden ze svědků, Martin Láter, se za čas stal terčem brutálního útoku. Recidivista Martin Stadler ho pravděpodobně na objednávku ztloukl palicí do hlavy, aby exemplárním trestem varoval ostatní svědky před přílišnou upovídaností.

Možná proto se předvolaným k soudu s Macháčkem a Divkovičem moc nechce. K dalšímu líčení 17. prosince bude muset některé z nich předvést policie.

Reklama

Související témata:

Související články

Policie obvinila Maxu za rvačku na Missis 2004

Zpěvákovi Martinu Maxovi hrozí dva roky vězení. Policie ho totiž obvinila ze dvou trestných činů, kterých se měl dopustit v souvislosti s únorovou rvačkou...

Napadení Martina Maxy je stále nejasné

U mosteckého soud pokračovalo líčení v případu napadení zpěváka Martina Maxy. Tři ze šesti svědků, kteří v pátek přišli k soudu objasnit, jak to bylo...

Výběr článků

Načítám