Hlavní obsah

Matce obviněné z vražd tří novorozenců hrozí doživotí

Právo, Novinky, ok, mh
Brno
Aktualizováno

Policie ukončila vyšetřování úmrtí tří novorozenců z Vlasatic na Brněnsku. Kriminalisté spis předali státnímu zástupci s návrhem na podání obžaloby. Jednatřicetileté matce, která se k vraždám přiznala, hrozí doživotí.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Dům, kde žena žila.

Článek

„Vyšetřovatel spisový materiál obsahující mimo jiné výslechy osob a výsledky řady odborných zkoumání a expertiz, předal na krajské státní zastupitelství s návrhem na podání obžaloby,“ uvedla ve středu mluvčí policie Petra Vedrová.

Případem se policie začala zabývat v polovině července, když ji na to upozornil gynekolog. Žena totiž měla dávno po termínu a dítě nebylo. Vymlouvala se na to, že  porodila v brněnské nemocnici, kde také zemřelo.

Policie ale našla tělo holčičky narozené tento rok spolu s dalšími dvěma narozenými v minulém roce zakopané pod podlahou vinného sklípku těsně u domu, kde žena bydlela i s manželem a dalšími, již většími dětmi.

K činu ji prý dohnala tíživá životní situace, otec dětí údajně o ničem nevěděl. V polovině srpna přišel advokát obviněné s informací, že přiznání ženy bylo vynucené policií. Ta to odmítla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám