Hlavní obsah

Diskotéky nedodržují ve velkém protipožární opatření

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V diskotékách a dalších zábavních zařízeních po celé republice kontrolovali v noci na neděli hasiči a policisté bezpečnostní a protipožární opatření. Při kontrolách 158 objektů zjistili 849 závad, řekla dnes ČTK mluvčí Hasičského záchranného sboru Soňa Jindráková.

Foto: Archív MJVM

Skladatel Leoš Janáček po pravici divy Gabriely Horvátové při pobytu v Luhačovicích

Článek

Akce začala v sobotu krátce po 22:00 a skončila dnes v ranních hodinách. Podle informací České televize patřily k nejčastějším závadám nedostatečné značení únikových východů, chybné umístění hasicích přístrojů, ale i špatně uvedená čísla tísňového volání.

Jindráková uvedla, že výsledky kontrol policie a hasiči stále zpracovávají. Vyhodnocení akce, která se týkala požárně-bezpečnostních podmínek v objektech typu diskoték a s tím souvisejícím nebezpečím vzniku požárů a ohrožení lidských životů, poskytne v pondělí ministerstvo vnitra, dodala mluvčí.

Tragédie na karvinské diskotéce

Hasiči a kriminalisté dosud vyšetřují požár, který vypukl koncem října v karvinské diskotéce U Vlka. Zemřela při něm mladá žena a dalších 61 lidí bylo zraněno. Podle svědků zapálil muž, který byl obviněn z obecného ohrožení, mezi tančícími světlici, od které se vzňaly ozdoby na stropě a požár se postupně rozšířil. V objektu byly únikové východy a protipožární opatření dimenzovány pro maximálně 200 lidí. Podle výpovědí některých svědků jich tam ale bylo mnohem více.

Reklama

Související články

Svědci z diskotéky: Nebylo kam utéct

Uvězněni v ohnivé pasti. Tak popsali někteří svědci situaci na víkendové karvinské diskotéce U Vlka, na které uhořela sedmnáctiletá dívka a oheň ošklivě...

Výběr článků

Načítám