Hlavní obsah

Dahlgren neuspěl se svou stížností proti vazbě

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Američan Kevin Dahlgren, kterého vyšetřovatelé viní z vyvraždění čtyřčlenné rodiny v Brně-Ivanovicích, neuspěl se svou stížností na vazbu u brněnského krajského soudu. Místo pobytu za mřížemi vazební věznice nabízel Dahlgren peněžitou záruku, to ovšem odmítly soudy akceptovat.

Kevin Dahlgren loni v létě přicestoval do Prahy, USA ho vydaly do ČRVideo: Česká televize ČT24

 
Článek

Stížnost proti vazbě, kam byl Američan umístěn na konci srpna poté, co jej USA vydaly k trestnímu stíhání, doputovala z Městského na Krajský soud v Brně teprve na konci minulého týdne. [celá zpráva]

Krajský soud tak o stížnosti rozhodl s minimální prodlevou, jak potvrdila mluvčí soudu Simona Tesařová. Rozhodnutí soudu je konečné, žádný další opravný prostředek už zákon nenabízí.

Američana zatím ve vazbě zkoumají znalci, kteří by měli zjistit, jestli náhodou netrpí duševní nemocí. Vyšetřovatelé se také snaží zjistit, jaký byl motiv brutální vraždy.

Podle spisu totiž muž chladnokrevně zavraždil svou sestřenici, jejího manžela a dva syny, které postupně zabíjel tak, jak přicházeli domů.

Jejich těla pak měl odtáhnout do garáže a následně měl založit požár, kterým se snažil čin maskovat. Po útoku na nic nečekal a odjel do Vídně, kde nasedl na letadlo do USA. Po příletu ho ale zadržela FBI.

Reklama

Související témata:

Související články

Dahlgrena střeží jako oko v hlavě

Jako oko v hlavě střeží dozorci ve vazební věznici v Brně Bohunicích Američana Kevina Dahlgrena (23), viněného ze čtyřnásobné vraždy českých příbuzných.

Výběr článků

Načítám