Hlavní obsah

Autem na Liberecku zabil mladého muže a zbaběle ujel, policie po něm pátrá

– Hrádek nad Nisou
Právo, ner

V noci na neděli byl v Hrádku nad Nisou na Liberecku sražen mladý muž zatím neznámým autem, řidič z místa nehody ujel. Mladík ještě před příjezdem záchranné služby zemřel.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Asi 15 minut po čtvrté hodině ranní objevil náhodou kolemjedoucí řidič na silnici v ulici Generála Svobody v Hrádku nad Nisou bezvládné tělo těžce zraněného 21letého mladíka,” informovala Právo mluvčí liberecké policie Ivana Baláková.

Podle mluvčí se řidič okamžitě spojil s tísňovou linkou zdravotnické záchranné služby, jejíž dispečink ho do příjezdu sanity instruoval o tom, jak pomoci zraněnému. „Lékařka zdravotnické záchranné služby i přes tuto snahu musela na místě konstatovat mladíkovu smrt,“ dodala Baláková.

Podle lékařky příčinou byla zranění neslučitelná se životem vzniklá s největší pravděpodobností po střetu s autem. Přesnou příčinu smrti mladíka zjistí nařízená soudní pitva.

Hledají se svědci

Policisté po neznámém vozidle, které se s mladíkem střetlo, i jeho řidiči, který z místa nehody ujel, intenzivně pátrají. V této souvislosti se obracejí na případné svědky, kteří k události mohou poskytnout informace o pohybu mladíka na silniční komunikaci a o průjezdu motorových vozidel ulicí Generála Svobody v Hrádku nad Nisou v neděli kolem 4. hodiny ranní, aby kontaktovali linku Policie ČR 158 a pomohli objasnit průběh této tragické nehody a odhalit totožnost řidiče, který těžce zraněného mladíka ponechal na silnici bez pomoci.

Kriminalisté již v této souvislosti zahájili úkony trestního řízení pro přečin neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku a zločin usmrcení z nedbalosti, za který pachateli hrozí až šestiletý trest odnětí svobody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám