Hlavní obsah

Hygienické čištění podlah

Novinky, Bona

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak mít jistotu, že podlaha je opravdu řádně vyčištěna a hygienicky bezpečná? Řešením je zamezit možnosti usazení nečistot v těžce čistitelných částech povrchu podlahy. Řešením je Hloubkové čištění podlah a Bona CARE údržba povrchu podlah.

Hygienické čištění podlahVideo: Bona

 
Článek

Chcete mít podlahy čisté a zdravé?

Chcete mít podlahy čisté a zdravé? Každý den jsou podlahy vystaveny mnoha nečistotám a přirozeným důsledkem je nejen jejich zašpinění, ale i hromadění mikroorganismů zejména ve spojích nebo poškrábaných částech podlahy. Tyto části podlah je téměř nemožné běžným úklidem vyčistit a mikroorganismy odstranit.

Jak mít tedy jistotu, že podlaha je opravdu řádně vyčištěna a hygienicky bezpečná? Řešením je zamezit možnosti usazení nečistot právě ve velmi těžce čistitelných částech povrchu podlahy.

Švédská společnost Bona přišla s konceptem Bona Commercial / Care Program, který se skládá z pravidelného Hloubkového čištění podlah, po kterém následuje utěsnění povrchu speciálním ochranným prostředkem pro vytvoření hladkého, homogenního povrchu, který lze snadno a efektivně udržovat běžným denním čištěním. Utěsněním povrchu se vyplní všechny jemné trhliny, spáry a škrábance. Minimalizace těchto oblastí pak usnadňuje čištění a snižuje usazení nečistot a možnost kontaminace. Povrch podlahy je nejen důkladně zbaven nečistot, ale bude také odolnější proti usazování mikroorganismů.

Podrobné informace a rady pro správnou údržbu podlah získáte na odborném webu renovujeme-vinyl.cz.

Prostředky pro čištění a ochranu vinylových, PVC, ale i dřevěných podlah můžete online zakoupit v eshopu BonaSprayMop.cz.

Foto: Bona

Bona CARE - TRBA 250 - testováno dle německé normy pro hygienu podlah. V levé části je povrch podlahy neošetřený, v pravé ošetřený pomocí produktů Bona CARE.

Vyzkoušeno, otestováno a certifikováno IFR v Německu - TRBA 250

Bona zadala studii o použití systému Bona Commercial / Care Program pro elastické podlahy na významných oblastech z hlediska hygieny, zejména na vinylových podlahách. Test byl proveden ve spolupráci s institutem IFR v Německu. Účelem testu bylo prokázat, že lze vytvořit hladký povrch utěsněním spojů (bez spár) u vinylových LVT povrchů přelakováním pomocí Bona Pure, dle předpisů TRBA 250 (The Technical Rules for Biological Agents - TECHNICKÝCH PRAVIDEL PRO BIOLOGICKÉ PROSTŘEDKY. TRBA jsou nařízení, která stanovují standardní požadavky na zdraví a hygienu.)

Prvním krokem testu bylo nainstalovat novou podlahu kombinací různých typů a struktur. Dalším krokem bylo rozdělení oblasti do dvou sekcí pro testování. Jedna oblast byla nalakována Bona Pure, zatímco druhá byla ponechána bez ošetření. Test byl pak prováděn každodenním čištěním celého povrchu podlahy. Čištění bylo provedeno pomocí roztoku, který obsahoval fluoreskující (světélkující) pigment a pomocí stroje Bona PowerScrubber a čisticího prostředku Bona PowerRemover. Denní čištění bylo prováděno po dobu 8 týdnů. Na konci zkušebního období testování bylo použito UV světlo na každý povrch pro zjištění úrovně znečištění povrchu, aby se zjistila kontaminace povrchu.

Foto: Bona

Bona CARE - kompletní systém kvalitní údržby vinylových, PVC a dřevěných podlah.

Výsledek ukázal, že neošetřená podlaha s Bona Pure byla vysoce kontaminovaná. Povrch, který byl ošetřen s Bona Pure, téměř nevykazoval kontaminaci povrchu. Aby se výsledek testu prokázal, vinylové LVT desky byly odstraněny na posouzení známek kontaminace pod povrchem. Na neošetřené ploše byla zjištěna vysoká úroveň kontaminace pod jednotlivými deskami, z důvodu prosakování spoje mezi jednotlivými prvky. Oblast ošetřená pomocí Bona Pure nevykazovala téměř žádné známky kontaminace, a to díky povrchové úpravě, která také utěsnila spoje mezi jednotlivými prvky.

Aplikací vrstvy Bona Pure na vinylové LVT podlaze Bona splnila požadavky stanovené předpisy TRBA 250. Bona Pure uzavřel spoje, jeho optimální protiskluzné vlastnosti vytváří bariéru proti zbytkovým bakteriím a mikroorganismům, z hlediska hygieny podlahy. Aplikací Bona Pure na vinylových podlahách je usnadněna jejich následná údržba.

Bona Pure splňuje TRBA 250

Bona Pure je speciálně vyvinut pro splnění všech požadavků TRBA 250 (tloušťka povrchové vrstvy 45 μm podle požadavku). Protiskluzné vlastnosti podle DIN 51130 (R9) lze snadno dosáhnout pomocí Bona Pure, zatímco utěsněním jednotlivých spojů pomocí Bona Pure je zajištěno, že špína a mikroorganismy se nelepí ani neproniknou podlahovou krytinou.

Bona Commercial /Care Program umožňuje nejen zlepšit hygienické vlastnosti podlahy, ale také zcela změnit vzhled stávající podlahy, aniž by byla nutná výměna. Bona Pure Colour je polyuretanový nátěr pro renovaci elastických podlah, který je k dispozici v široké škále RAL a NCS barev, pro zcela nový vizuální vzhled.

Hloubkové čištění vinylových, PVC a dřevěných podlah

Díky kvalitním a bezpečným výrobkům Bona Commercial / Care Program pro elastické podlahy je obnova povrchu snadná, přitom se podlaze prodlouží její životnost. Práce vyžaduje minimální časové prostoje, za minimální náklady. Více informací o hloubkovém čištění podlah naleznete na odborném webu renovujeme-podlahy.cz

Renovace povrchu vinylových a PVC podlah

Celý proces spočívá v jemném přebroušení plochy pomocí Bona Diamantového brusiva pro dokonale hladký povrh v kombinaci se strojem Bona FlexiSand a aplikaci vysoce odolného PUR laku Bona Pure, jedná se o transparentní povrchovou úpravu určenou pro ošetření elastických podlah, jako je PVC, vinyl, marmoleum, guma, linoleum. Podlahy ošetřené Bona Pure splňují normu protiskluzu DIN 51130. Více informací o renovaci vinylových a PVC podlah naleznete na odborném webu renovujeme-vinyl.cz

Renovace povrchu dřevěných podlah

Proces je obdobný jako u renovace povrchu vinylových a PVC podlah, nicméně liší se v povrchové úpravě. Bona Traffic je vysoce odolný lak pro ošetření parket a dřevěných podlah, s extrémní odolností vůči opotřebení a chemikáliím, který utěsní veškeré nedokonalosti podlahy. Pravidelnou údržbou vznikne hygienicky ošetřený povrch. Více informací o renovaci dřevěných podlah naleznete na odborném webu renovujeme-parkety.cz

Foto: Bona

Bona CARE - kompletní systém kvalitní údržby vinylových, PVC a dřevěných podlah.

Doporučené přípravky:

Doporučené přípravky:Bona Clean R50 – běžné denní čištění vinylových a PVC podlah

Doporučené přípravky:Bona Clean R50 – běžné denní čištění vinylových a PVC podlahBona Clean R60 – prostředek 2v1 pro údržbu vinylových a PVC podlah

Doporučené přípravky:Bona Clean R50 – běžné denní čištění vinylových a PVC podlahBona Clean R60 – prostředek 2v1 pro údržbu vinylových a PVC podlahBona Shield R – PU ochranný nátěr pro vinylové a PVC podlahy

Doporučené přípravky:Bona Clean R50 – běžné denní čištění vinylových a PVC podlahBona Clean R60 – prostředek 2v1 pro údržbu vinylových a PVC podlahBona Shield R – PU ochranný nátěr pro vinylové a PVC podlahyBona Remove R – intenzivní a strojové čištění vinylových a PVC podlah

Doporučené přípravky:Bona Clean R50 – běžné denní čištění vinylových a PVC podlahBona Clean R60 – prostředek 2v1 pro údržbu vinylových a PVC podlahBona Shield R – PU ochranný nátěr pro vinylové a PVC podlahyBona Remove R – intenzivní a strojové čištění vinylových a PVC podlahBona PowerRemove R – intenzivní a strojové čištění vinylových a PVC podlah

Doporučené přípravky:Bona Clean R50 – běžné denní čištění vinylových a PVC podlahBona Clean R60 – prostředek 2v1 pro údržbu vinylových a PVC podlahBona Shield R – PU ochranný nátěr pro vinylové a PVC podlahyBona Remove R – intenzivní a strojové čištění vinylových a PVC podlahBona PowerRemove R – intenzivní a strojové čištění vinylových a PVC podlahBona Pure – vrchní bezbarvý lak pro vinylové a PVC podlahy

Doporučené přípravky:Bona Clean R50 – běžné denní čištění vinylových a PVC podlahBona Clean R60 – prostředek 2v1 pro údržbu vinylových a PVC podlahBona Shield R – PU ochranný nátěr pro vinylové a PVC podlahyBona Remove R – intenzivní a strojové čištění vinylových a PVC podlahBona PowerRemove R – intenzivní a strojové čištění vinylových a PVC podlahBona Pure – vrchní bezbarvý lak pro vinylové a PVC podlahy Bona Pure Colour – speciální barevný nátěr pro vinylové a PVC podlahy

Doporučené přípravky:Bona Clean R50 – běžné denní čištění vinylových a PVC podlahBona Clean R60 – prostředek 2v1 pro údržbu vinylových a PVC podlahBona Shield R – PU ochranný nátěr pro vinylové a PVC podlahyBona Remove R – intenzivní a strojové čištění vinylových a PVC podlahBona PowerRemove R – intenzivní a strojové čištění vinylových a PVC podlahBona Pure – vrchní bezbarvý lak pro vinylové a PVC podlahy Bona Pure Colour – speciální barevný nátěr pro vinylové a PVC podlahyBona Deep Clean W – čisticí prostředek pro strojové Hloubkové čištění dřevěných podlah

Doporučené přípravky:Bona Clean R50 – běžné denní čištění vinylových a PVC podlahBona Clean R60 – prostředek 2v1 pro údržbu vinylových a PVC podlahBona Shield R – PU ochranný nátěr pro vinylové a PVC podlahyBona Remove R – intenzivní a strojové čištění vinylových a PVC podlahBona PowerRemove R – intenzivní a strojové čištění vinylových a PVC podlahBona Pure – vrchní bezbarvý lak pro vinylové a PVC podlahy Bona Pure Colour – speciální barevný nátěr pro vinylové a PVC podlahyBona Deep Clean W – čisticí prostředek pro strojové Hloubkové čištění dřevěných podlah Bona Polish – prostředek pro údržbu dřevěných lakovaných podlah, lesk/mat.

Všechny čisticí prostředky Bona zakoupíte v eshopu BonaSprayMop.cz.

Profesionální přístup podlahářů

Naši podlaháři jsou vyškoleni a nabízí rychlou a spolehlivou realizaci. Práci je možné zrealizovat kdykoliv, dle dohody, takže je hotová rychle a nepřicházíte o své zisky, a to díky profesionálnímu pracovnímu postupu.

Více informací naleznete zde: renovujeme-vinyl.cz

Výběr článků

Načítám