Hlavní obsah

U Kristovy hrobky se do krve porvali dva křesťanští kněží

JERUZALÉM

Zatčením a odvlečením v poutech skončila vášnivá šarvátka dvou křesťanských duchovních, kteří u Kristova hrobu zcela zapomněli na odkaz svého Mesiáše. Arménský a řecký ortodoxní kněz se tam do sebe zuřivě pustili tak, že musela být přivolána policie a muži byli svázáni a odvlečeni jako největší zločinci.

Foto: Profimedia.cz

Nic by se nemělo přehánět. Dva kněží zašli ve své víře do extrému. Ilustrační foto

Článek

Vše se odehrálo v neděli v Bazilice Svatého hrobu (Božího hrobu) poblíž Golgoty, kde byl Ježíš ukřižován a pohřben. Incident začal ve chvíli, kdy arménští kněží přišli na výroční procesí připomínající objevení kříže, o němž jsou křesťané přesvědčeni, že byl použit k ukřižování Ježíše.

Jenže řecká ortodoxní opozice měla vlastní požadavky a představy. Nastal fyzický konflikt. Rvačka byla skutečně krvavá, když totiž policie rozzuřené duchovní odtrhla, řecký ortodoxní kněz měl na čele otevřenou sečnou ránu. Tu mu způsobil arménský kolega v rudo-růžovém rouchu.

Bazilika Svatého hrobu je ovládána šesti křesťanskými církvemi, které se však málokdy dokážou dohodnout a izraelská policie jejich šarvátky řeší často. A to na místě, které samotní „mír šířící“ křesťané považují za nejposvátnější na celém světě.

„Zatkli jsme dva kněze, z každé strany jednoho,“ přiznal policejní mluvčí Micky Rosenfeld.

Reklama

Výběr článků

Načítám