Hlavní obsah

Prase uteklo před psy přímo do chřtánu krokodýla

Novinky, vps

Těžký život zvířat v divočině ukazuje video z africké savany. Kamera zachytila prase savanové, které uteklo před smečkou psů hyenovitých do vody. Zachránilo se však jen na chvíli, ve vodě byl totiž připravený jiný predátor.

BEZ KOMENTÁŘE: Prase se ukrylo do vody, v ní čekalo smrtelné nebezpečí

 
Článek

Pro psy to vypadalo na dobrý den. Byli v přesile a kořist neměla šanci. Prase jim ale nabouralo plány, když našlo úkryt na břehu jezírka.

Šelmy se neodvážily přiblížit, moc dobře věděly, jaké nebezpečí se může ve vodě skrývat. Zřejmě to tušilo i prase, které zůstávalo na stejném místě a sbíralo síly, aby se mohlo pokusit o útěk, jenž byl jeho jedinou šancí.

K tomu však nedošlo, na hladině se totiž k jeho smůle objevil zlověstný obrys hřbetu krokodýla. Plaz chvíli čekal v těsné blízkosti prasete, možná nemohl uvěřit, že ho čeká oběd zadarmo. Stačilo mu jedno sklapnutí čelistí a bylo hotovo. Psi se nahrnuli k vodě a jen zklamaně pozorovali, jak jim unikla snadná kořist.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Migrace pakoní a jejich zoufalý souboj o život s krokodýlyVideo: Reuters

Lovecké schopnosti krokodýlů jsou obdivuhodné. K vidění jsou například při každoroční migraci pakoní, kdy se mezi vládci afrických vod a velkými savci odehrávají nelítostné souboje o život. Dva z nich zachytil loni kameraman v keňské řece Masai Mara. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám