Hlavní obsah

Nejkrásnější fotky z dronu ukazují nádherné divadlo jménem svět

Každoroční udílení cen Drone Photo Awards je součástí projektu zaměřeného na odlišné fotografické žánry. Fotografie pořízené ze vzduchu mají své nezaměnitelné kouzlo a nabízejí úchvatné pohledy na naši planetu. Letošní ročník soutěže je toho důkazem.

Foto: Trung Pham Huy / Drone Photo Awards 2021

Rybaření v mangrovech (Vietnam) – Vítěz kategorie Lidé. Rybář začíná rybařit v mangrovech v laguně Tam Giang v provincii Hue. Mangrovy během zimy ztratí všechny své listy a zbělají.

Článek

Od října bude v italské Sieně k vidění výstava unikátních fotografií vítězů a finalistů letošního ročníku Drone Photo Awards. Název výstavy „Nad námi je jen obloha“ plně vystihuje, co může návštěvník čekat. Ty nejlepší fotografie ze soutěže byly tento týden zveřejněny.

Soutěží se celkem v devíti kategoriích a celkového vítěze čeká mimo jiné i odměna v podobě 500 tisíc eur (12,6 milionu korun). Letošním vítězem se stal Terje Kolaas, kterému se podařilo z dronu zachytit přílet hus krátkozobých ve středním Norsku.

Foto: Terje Kolaas / Drone Photo Awards 2021

Vítěz letošního ročníku

Husy přilétají do Norska vždy na jaře na cestě za polární kruh. Kvůli klimatickým změnám se však vracejí každý rok o něco dříve a v poslední době je tak ve Skandinávii často vítá sněhobílá krajina.

Porota vítěze i finalisty vybrala ze stovek tisíc zaslaných fotografií od autorů ze 102 zemí.

Soutěž o nejvtipnější fotky přírody zná své letošní vítěze

Koktejl

Mezi oceněné snímky patří například fotografie zachycující kontrast mezi klášterem a kouřícími továrnami na pozadí či rybář tiše začínající svůj den mezi bělostnými větvemi mangrovů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám