Hlavní obsah

Miliónovou výhru v loterii dá na charitu

BERLÍN

Obyvatel Dortmundu se ze své výhry ve výši 9,1 miliónu eur dlouho těšit nebude. Celou ji totiž věnuje na dobročinné účely. Němec byl jediným hráčem, který před několika týdny v soutěži uhodl všech šest tažených čísel.

Foto: Josef Rabara

Filip Proučil při natáčení videklipu

Článek

Výherci leží na srdci osud nemajetných spoluobyvatel. Má proto v úmyslu založit dobročinnou nadaci pro ty, kteří v zemi strádají nejvíce.

Mluvčí West-Lotto Elmar Banfaste se domnívá, že výherce měl velký strach z náhle nabytého bohatství, dlouho se rozmýšlel, co s ním má udělat. Až nyní se rozhodl, že ho využije k obecnému prospěchu.

Bohatství ho nerozházelo

Padesátiletý Němec držel celou zemi v napětí, když dlouho loterii nekontaktoval a přihlásil se až těsně před vypršením termínu, po němž by výhra propadla.

Loterijní společnost si myslela, že výherce o svém štěstí neví, proto se ho snažila najít prostřednictvím plakátové kampaně.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Věnovali byste výhru v loterii na charitativní účely?

Mluvčí společnosti popsal nového milionáře jako člověka, který je naprosto nad věcí a jen tak nic s ním nehne.

Anketa

Věnovali byste výhru na charitativní účely?
Ano
14,9 %
Ne
73,2 %
Nevím
11,9 %
Celkem hlasovalo 653 čtenářů.

Reklama

Související články

Část výhry v loterii věnuje zaměstnavateli

Muž, který o víkendu vyhrál v německé loterii pohádkových 6,6 miliónů eur (asi 198 miliónů korun) se rozhodl, že určitý díl částky dá svému zaměstnavateli....

Propuštěná žena vyhrála milióny dolarů

Kanaďanka Ferne Hawley, která náhle ztratila zaměstnání, ještě v pátek horečně přemýšlela, jak zajistí svou budoucnost. V sobotu večer se jí změnil život....

Výběr článků

Načítám