Hlavní obsah

Hongkongský galerista vystavuje rakve z lepenky

– HONG KONG
Novinky, Famous

Umění a ekologii spojil hongkongský galerista, který umístil do svých prostor výstavu dvaceti uměleckých děl. Výtvarníci však místo plátna použili kartonové rakve.

Článek

Lepenkové rakve jsou ekologičtější, vyrábějí se z recyklovaného papíru. Jsou také lehčí a lépe se spalují. Rovněž jsou mnohem levnější a lze je výrazněji upravovat. Třeba jako umělecké dílo.

Většina těch, které jsou vystaveny v Hong Kongu, byla vyrobena v Kanadě a Jižní Koreji. Jsou mezi nimi i minirakvičky pro zvířecí miláčky, ale také unikátní multimediální rakev s LCD displejem, na němž jsou promítány videoklipy.

"Rakve a umírání jsou stále tabu pro každého. A je zde jen skutečně málo lidí, kteří o smrti mluví," tvrdí organizátor výstavy Gary Sham.

Dovozce lepenkových rakví Leslie Lok sice získal nabídky potenciálních kupců, ale žádný vystavený exponát prý k prodeji nebyl.

Reklama

Související témata:

Související články

Místo nebožky našli v rakvi cizího muže

Příbuzní zemřelé ženy z Brazílie byli naprosto šokováni, když v den pohřbu, který se konal ve městě Candeal na severovýchodě Brazílie, objevili v rakvi tělo...

Zaživa zakopaný fakír pokořil světový rekord

Po deseti dnech a nocích byl ve čtvrtek v Jaroměři vyproštěn z truhly fakír Ben Ghan - padesátiletý mistr orientální magie Zdeněk Zahrádka z Ústí nad Labem....

Výběr článků

Načítám