Hlavní obsah

Historický letoun v nouzi proletěl jen pár metrů nad lidmi a klesl do vln

Dramatická podívaná se naskytla v sobotu lidem na pláži Satellite Beach na Floridě, kde muselo na vodě nouzově přistát historické letadlo. To bylo součástí nedaleké letecké show. Pilot náročný manévr zvládl na jedničku a nikdo nebyl zraněn.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letadlo z druhé světové války při letecké show nouzově přistálo u pláže plné lidí na FloriděVideo: Nickolas Hawley via Storyful, AP

 
Článek

Pilota historického letounu donutila k přistání na zaplněné pláži technická závada na stroji. V době, kdy přistával jen pár metrů od břehu, byly ve vodě desítky lidí a další tisíce pozorovaly leteckou show z pláže.

Letadlo nabralo několikahodinové zpoždění kvůli rvačce na palubě

Cestování

Díky zručnosti pilota nedošlo k žádným zraněním lidí ve vodě, samotný pilot rovněž vylezl z letadla po svých a nezraněný. Nouzové přistání na vodě zachytil na mobilní telefon i jeden z návštěvníků pláže, který byl tou dobou na místě se svojí rodinou.

„Jsem opravdu velmi rád, že pilot nikoho nezasáhl,” uvedl pro agenturu AP. Co přesně se v letounu z druhé světové války porouchalo, je nyní předmětem vyšetřování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám